produženi vikend u Poreču

Zoran Majstorović i Dennis Fantina, ribarska fešta i natjecanje u oranju

0
Zoran Majstorović
Zoran Majstorović

Bogat program događanja u Poreču nastavlja se i ovoga tjedna, pa je tako uvertira u produženi vikend još jedan koncert iz sezone Jazz in lap koji će se održati 03. kolovoza s početkom u 21 sat. Tada će se publici u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine predstaviti Zoran Majstorović, hrvatski jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. Višestruki je dobitnik nagrade "Porin", te raznih nagrada, među kojima i „Status“ koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist.

U četvrtak, 4. kolovoza, porečki Trg slobode bit će i mjesto održavanja sajma istarskih autohtonih proizvoda u organizaciji udruge Istarska web tržnica od 9.00 do večernjih sati.

 

Istoga, dana, u 21 sat, na porečkoj rivi, koncert će održati Dennis Fantina, prvi pobjednik popularnog talijanskog talent showa „Amici“ Marie di Filippi iz 2001. (koji se tad zvao „Saranno Famosi“) i jedan od sudionika posljednjeg izdanja emisije „Tale e quale show“. Na koncertu, nastupa u pratnji u pratnji benda Magazzino Commerciale, koji je osnovao gitarist Stefano „Skizzo“ Marchesini, a zajedno će izvesti razne poznate hitove u rasponu od ’70-ih do danas, dotičući se različitih glazbenih stilova. Porečki je koncert prvi od etapa nekoliko etapa turneje koju će talijanski glazbenik održati na našim prostorima. 

Tko voli riblji meni i muziku za ples može se uputiti i do rive Amfora u Červar Portu gdje se kao i svakog četvrtka u ljeti održava ribarska fešta u organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora. Za glazbenu podlogu zadužen je Malvazija Bend.

U nedjelju 7. kolovoza u Poreču će se održati i jedno zanimljivo natjecanje, i to u oranju. Riječ je o jubilarnom, 10. natjecanju orača Istarske županije, koje će se s početkom u 10 sati održati na poljoprivrednim površinama ispred Instituta za poljoprivredu i turizam. Organizator je Udruga orača Istre, a osim natjecateljskog, orače očekuje i bogata gastro ponuda, u kojoj će svoje proizvode izlagati domaći proizvođači ulja, vina, pršuta i suhomesnatih proizvoda.

U petak se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te će tim povodom delegacije Grada Poreča i braniteljske udruge, sjećanje obilježiti polaganjem vijenaca u četvrtak 04.kolovoza u 9.00 sati kraj centralnog križa na gradskom groblju u Poreču, te sat vremena kasnije, u 10.00 sati kraj spomen obilježja braniteljima Poreštine u Novoj Vasi, priopćeno je iz Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA