Svestrani Lari Ivančić izlaže u LG Galeriji u Pazinu

25.04.2013 - 07:28
Radovi Laria Ivančića izloženi su u pazinskoj galeriji
Radovi Laria Ivančića izloženi su u pazinskoj galeriji

„Najbolji način za izražavanje kreativnosti je slomljeno srce odnosno ljubav. Slomljeno srce dovodi do melankolije, a da ne bi došlo do potpunog uništenja duha i tijela umjetnik iz melankolije prelazi u kreativnost i tako se stvara „Melancholia generosa“ ili darežljivost melankolije“, rekao je mladi pazinski umjetnik Lari Ivančić na otvorenju svoje samostalne izložbe u LG Galeriji u Pazinu.

Lari Ivančić svestrani je umjetnik koji se izražava u raznim umjetničkim oblicima i formama što se moglo vidjeti i na otvorenju ove multimedijske izložbe. Autorovu pjesmu „Linija“ pročitala je Irina Kivela Ukotić, prikazan je njegov kratkometražni crtani film „Carpe diem“, a sve je popraćeno glazbom iz Larijevog glazbenog kutka.  Otvorenje izložbe popratili su brojni posjetitelji posebice oni mlađi, generacijski bliski autoru, ali nisu izostali ni ostali ljubitelji umjetnosti svih generacija.

Svestranost umjetničkog izražavanja ovog 24-ogodišnjeg Pazinca ogleda se u i izloženim radovima koji se kreću od crteža olovkom, preko akrila, ulja na platnu i pastela pa do statue u glini. Posjetitelji izložbe mogu prolistati i pročitati i dio njegove zbirke pjesama. Sve navedeno ukomponirano je u skladnu cjelinu „Melancholie generose“ koja se može razgledati u LG Galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin.

„Budući da je razvojni i stvaralački opus Larija Ivančića izražen raznoliko, nije nužno na početku puta svrstavati ga u određene žanrovske pravce, ili okvire. On osobno, najbolje će umjeti trasirati svoja istraživačka putovanja. Ne bez razloga, dojam izloženih radova i stvaralačka zrelost mladog umjetnika sa Starog Pazina, već sada nadilaze broj njegovih godina.“, zapisao je u pratećem katalogu Branko Ljuština.

Svestrani Lari Ivančić
Svestrani Lari Ivančić

Tweet

Posljednje novosti