Dalibor Paus protiv koalicije s HDZ-om  

'Ako i naginjemo na neku stranu ona će uvijek biti lijevo!'

0
Dalibor Paus
Dalibor Paus

Na novinske napise da bi koalicija hrvatskih liberalnih stranaka, koja se pokušava složiti pod pokroviteljstvom europskih liberala (ALDE), a koju bi mogli činiti IDS, HSLS, HNS, Glas i Centar, mogla koalirati čak i s HDZ-om, koji je pod Plenkovićem postao stranka umjerenog desnog centra, odmah je reagirao predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

 

„Često živimo u zabludi da su neke stvari očigledne i jasne same po sebi, ali ne škodi nekada ponoviti i podsjetiti:

IDS - Istarski Demokratski Sabor je liberalna stranka, koja je već trideset godina okupljena na vrijednostima liberalizma, ljubavi prema Istri, uključivosti i otpora – otpora prema fašizmu, otpora prema nacionalizmu i otpora prema svakom obliku nepravde prema Istri i istarskom čoviku. Naš interes je i uvijek će biti zaštita i boljitak svakog čovika i svakog metra naše Istre, u kontekstu Hrvatske i u kontekstu Europe.

Od države i Vlade tražimo podršku za realizaciju strateških projekata, a od Europe mehanizme za daljnje jačanje regija te zaštitu zajedničkih liberalnih i demokratskih vrijednosti. IDS je liberalna stranka centra i Istrijani vrlo dobro znaju da, ako i naginjemo na neku stranu ona će uvijek biti lijevo!“, komentirao je Paus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa