Poreč: Bogat program drugoga dana održavanja BOOKtige

24.04.2013 - 09:06
Booktiga uvijek privlači mnoge znatiželjnike
Booktiga uvijek privlači mnoge znatiželjnike

Drugi dan BOOKtige donosi nam pregršt novih programa. Još u 10 otvorio se knjižni sajam na kojemu možete darovati i kupiti pročitane knjige po 10 kuna, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

U 14.30 sati započinje zanimljivi ciklus radionica za djecu „Knjiga kroz stoljeća“ na kojima će djeca različite dobi moći, na njima prilagođen način, naučiti ponešto o pismima i knjigama prvih civilizacija te o njihovom razvoju sve do srednjega vijeka.  Naziv prve radionice je „Knjiga kroz stoljeća: glinene pločice“, a vodit će je Vesna Milanović, knjižničarka OŠ Poreč. Program je namijenjen djeci od 6 do 10 godina.

Na rasporedu je i folklorna radionica baluna za sve uzraste pod nazivom „Opsa-sa“ koju će voditi Tatjana Tišma, koreografkinja i folklorna voditeljica te na kojoj će se naučiti o istarskoj glazbi i plesu. Prva radionica započinje u 17.00 sati na Trgu Marafor.

Druga festivalska večer završit će gostovanjem književnika Ante Tomića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade „BOOKtiga 2013“ koji je najčitanijI autor u gradskim knjižnicama Istarske županije u protekloj godini. Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se u vidu skulpture BOOKtiga, koju je ove godine izradila umjetnica Melanija Krajina, te sedmodnevnog boravka u „Kući za pisce- Hiži od besid“ u Pazinu. Književna večer započinje u 19.00 sati u prostorima Gradske knjižnice Poreč.

Ne propustite ni ostala zbivanja; dođite na radionice i pronađite knjige po svom ukusu. U nagradnoj igri dodjeljujemo i sedam godišnjih članarina u Gradskoj knjižnici, naime, svaki kupac ima pravo sudjelovanja na način da na izdani kupon upiše svoje ime i prezime, kontakt broj te ubaci u kutiju zajedno s novcem (imena dobitnika bit će objavljena na oglasnoj ploči i internetskim stranicama Knjižnice:  www.knjiznicaporec.hr).

Tweet

Posljednje novosti