Predstava 'Otvoreni brak'

U Medulinu gostovao Gala teatar iz Zagreba

0

U sklopu ljetne turneje po našoj obali, Kazališna družina Gala teatar iz Zagreba prošlog je petka, 22. srpnja 2022. godine gostovala u Medulinu. Medulinska je placa i njena stoljetna ladonja tako bila prekrasnom kulisom uspješnici ovog kazališta, predstavi „Otvoreni brak“, koja je u Medulin dovela dvoje izvanrednih filmskih, televizijskih i kazališnih glumaca – Matiju Prskalo i Slavka Juragu.

U komediji čiji su autori talijanski nobelovac Dario Fo' i njegova supruga, glumica Franca Rame, a za koju prijevod i režiju potpisuje Đuro Roić, glumački je dvojac medulinskoj publici kroz sat vremena koliko predstava traje, nizom komičnih scena i situacija dočarao život jednog bračnog para „iznutra“. Slabosti glavnih aktera, njihove lažne slobode i pobrkane vrijednosti glumci su odlično prenijeli gledateljima koji su smijehom i aplauzima tijekom i na koncu predstave nagradili glumce.

 

A publika se ovog puta na medulinskoj placi okupila u najvećem broju do sada. Tražila se stolica više te je preko 150 mještana i posjetitelja uživalo u izvedbi. Obzirom da je predstava dan prije održana u Labinu, a sutradan u Fažani, broj okupljenih gledatelja već sam govori o interesu domaće publike kao i tomu da medulinska placa izvrsno funkcionira u svojoj transformaciji u prelijepu, intimnu ljetnu pozornicu na otvorenom.

Bila je ovo druga kazališna izvedba održana ovog ljeta na medulinskoj placi koju je Općina Medulin kao i sve do sada organizirane predstave poklonila svojim mještanima i posjetiteljima te je ulaz za sve zainteresirane bio slobodan.

Program kazališnih izvedbi na otvorenom u organizaciji Općine nastaviti će se novim gostovanjima i u narednom periodu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa