Plava Laguna Croatia Open Umag

Premijerni nastup Milija Poljička na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji

0
Admir Kalender i Mili Poljičak
Admir Kalender i Mili Poljičak

Prvog dana natjecanja u glavnom turniru Plava Laguna Croatia Opena Umag od hrvatskih će tenisača u akciji biti Mili Poljičak. Aktualnom osvajaču juniorskog Wimbledona to će biti premijerni nastup na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, a suparnik će mu biti igrač pristigao iz kvalifikacija, Marco Cecchinato. Talijan je svojedobno bio 16. igrač svijeta na ATP listi, 2018. osvojio Umag, a ove je sezone morao igrati u kvalifikacijama, koje je prošao nakon što mu je zbog ozljede ramena susret drugog kola bez borbe predao sunarodnjak Andreas Seppi.

Poljičak je za nastup u Umagu dobio pozivnicu, baš kao i prošle godine kad je u Stella Marisu nastupio u konkurenciji parova s Admirom Kalenderom. Nakon pobjede u prvom kolu u četvrtfinalu su izgubili u dramatičnom okršaju (14:16 u trećem setu), propustivši četiri meč lopte.

 


Osim Poljička, u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg umaškog ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji bit će još dvojica hrvatskih igrača, Duje Ajduković i Dino Prižmić, koji će nastupiti u utorak. Ajduković će igrativ protiv Slovaka Alexa Molčana, a Prižmić protiv Španjolca Bernabéa Zapate Mirallesa.  Priliku da im se pridruži imao je i Matija Pecotić, no u odlučujućem kolu kvalifikacija svladao ga je prvi nositelj, Francuz Corentin Moutet, pobijedivši 7:5, 6:4.

U ponedjeljak će  biti odigrano pet mečeva prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji, tri na središnjem stadionu Goran Ivanišević, te dva na Grandstandu . U 16 sati Talijan Zeppieri će igrati protiv Argentinca Cachína, nakon toga Talijan Fognini (osvajač Umaga 2016.) protiv Kolumbijca Galána, a ne prije 20 sati Poljičak protiv Cecchinata, a na Grandstandu na rasporedu su okršaji Carballés Baena – Laaksonen i Munar – Ymer.

Mečevi prvog kola glavnog ždrijeba turnira Plava Laguna Croatia Open Umag na rasporedu su u ponedjeljak i utorak, a četvorica vodećih nositelja (Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune i Sebastián Báez) uključit će se u osmini finala, odnosno u srijedu ili četvrtak.  

Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći  ITF turnir tenisača u kolicima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa