Publika dugim pljeskom ispratila 'Ljeto kada sam naučila letjeti'

0

U ponedjeljak navečer, u sklopu Međunarodnog programa Pula Film Festivala, održana je hrvatska premijera dugometražnog igranog filma 'Ljeto kada sam naučila letjeti' redatelja Radivoja Andrića i producenata Maje Popović i Milana Stojanovića.

Film koji je u regiji već prikupio 200.000 gledatelja, publika je u punoj Areni pozdravila dugim pljeskom, kao i ekipu filma na naklonu nakon projekcije, čime je i pred hrvatskom publikom u potpunosti opravdao titulu Najboljeg europskog filma za djecu osvojenu na međunarodnom festivalu BUFF u Švedskoj. Domaća će publika film moći pogledati u kinima od 11. kolovoza u distribuciji Zagreb film festivala.

Obiteljski kino-hit 'Ljeto kada sam naučila letjeti' priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković, a režirao Radivoje Andrić, redatelj kojeg pamtimo po uspješnim filmovima 'Munje' i 'Kad odrastem bit ću Kengur'.

 

Glavna junakinja priče je dvanaestogodišnja Sofija pred kojom je naizgled najdosadnije ljeto ikada – ljetovanje s bakom (Olga Odanović) na otoku Hvaru, kod bakine sestre (Snježana Sinovčić) koju Sofija nikada nije upoznala. Sofiji prijeti ljetovanje bez interneta i bez društva, ali idiličan jadranski otok, cool ekipa, prvi poljubac i razotkrivena obiteljska tajna pretvorit će ga u nezaboravnu ljetnu avanturu.

U ulozi Sofije koja na Hvar dolazi iz Beograda je Klara Hrvanović, a njene nove prijatelje, djecu s Hvara, igraju Splićanin Luka Bajto, Zadranka Ema Kereta Rogić te Domina Ančić i Domagoj Ostoja. Sporedne muške uloge pripale su Žarku Lauševiću i Frani Lasiću.

Film je gotovo u cijelosti snimljen na otoku Hvaru – u Starom Gradu, Vrboskoj, Dolu i Jelsi, u produkciji glavnog producenta Sense Production iz Srbije i koproducenata - hrvatske Kinorame, bugarskog Art Festa i slovačke kuće Silverart. Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.

Fotografiju filma potpisuje Dušan Joksimović, montažer je Dejan Urošević, skladatelj Vasil Hadžimanov, scenografkinja je Tajana Čanić Stanković, a kostimografkinja Momirka Bailović. (Foto: Giordano Cellich)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA