U Areni spektakularno obilježavanje obljetnice filma Gladijator

0

Pula 24. srpnja ponovno postaje središte svijeta filma! International Sound & Film Music Festival (ISFMF), jedan od četiri najveća svjetska festivala filmske glazbe (i jedini koji odaje počast filmskom zvuku) ove godine slavi 10 godina svog postojanja i za tu prigodu priprema jedinstven događaj: spektakularno obilježavanje 22. obljetnice povijesnog remek-djela Gladijator redatelja Ridleyja Scotta, filma koji će po prvi puta doživjeti prikazivanje na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena, jedan od najvećih i najbolje očuvenih svjetskih amfiteatara.

Kako bi spektakl bio obilježen svim superlativima, u Hrvatsku po prvi puta u povijesti dolazi i jedan od najnagrađivanijih filmskih umjetnika svih vremena, dizajner zvuka Scott Millan. Dobitnik je čak četiri Oscara, šest Emmyja, četiri nagrade BAFTA, kao i brojnih drugih priznanja; radio je na filmovima kao što su Schindlerova lista, Hrabro srce, Apollo 13, Vrtlog života, Pasija, Bourneov identitet, James Bond: Skyfall, 1917... Poseban doživljaj večeri bit će činjenica da je upravo za svoj rad na Gladijatoru dobio Oscara, a na najljepšoj pozornici na svijetu odat će se počast Millanovoj nevjerojatnoj karijeri te će mu se uručiti i nagrada za životno djelo ISFMF festivala. Uistinu velika stvar za filmsku scenu čitave regije, pogotovo s obzirom na činjenicu da nikad prije u Hrvatsku nije službeno došla osoba s ovako velikim brojem priznanja.

Voditeljica večeri je naša poznata kantautorica i glumica Elis Lovrić. Partneri projekta su Grad Pula i Javna ustanova Pula Film Festival. Once in a Lifetime moto je ovoga događaja koji će započeti u nedjelju, 24. srpnja u 21 sat, a za njega su zaslužni umjetnički ravnatelj festivala Ozren K. Glaser te izvršni producenti, Marijana Knezoci i Željko Glaser.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa