Tomislav Karamarko zbog izjave načelnika Tinjana pozvao DORH

1
Tomislav Karamarko (foto: Facebook)
Tomislav Karamarko (foto: Facebook)

Na današnji dan (2. srpnja) 1972. godine ubijen je Viktor Kancijanić. "Imao je 27 godina kada je kao pripadnik grupe Feniks, 20. lipnja 1972. ušao u tadašnju državu. Ta povijesna epizoda, kao i sudbina 19-orice hrabrih domoljuba je poznata. Cilj borbe čiji su plamen pokušali zapaliti jest samostalna država Hrvatska", napisao je na svom FB profilu bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, te nastavio:

"Hrvatski narod je do svoje slobode i samostalnosti došao dva desetljeća poslije. Dakle ove godine obilježavamo pola stoljeća pogibije i smaknuća 18-orice heroja (Ludvig Pavlović je osuđen na dugogodišnju robiju).

Matica hrvatska, ogranak Pazin oglasio je i pozvao na obilježavanje obljetnice pogibije, ponosa Istre Viktora Kancijanića, jer taj heroj rođen je upravo u Tinjanu kraj Pazina. Zanimljiva je reakcija općinskog načelnika Tinjana na inicijativu Matice hrvatske. Čovjek se zove Goran Hrvatin i navodno je član SDP-a.

 

U trendu je, definitivno. Jer smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno guši i zagađuje istarsko domoljubno narodnjaštvo vlč. Milanovića i biskupa Dobrile. No narečeni drug neoprezno se poigrao nekim zakonskim pa i ustavnim kategorijama. On poziv na obilježavanje ove obljetnice naziva “neprihvatljivim sadržajem koji je protivan Ustavu RH pa i statutu općine Tinjan”. Također u društvenom domu zabranjuje okupljanje “u svrhu promicanja neprihvatljivih ciljeva i sadržaja”.

Da pojednostavim.. Je li to drug Hrvatin upravo objavio da je neovisnost Hrvatske i nestanak Jugoslavije “neprihvatljiv sadržaj”, a borba za neovisnost “neprihvatljiv cilj”?. Mislim da su on i njegova stranka dužni objašnjenje javnosti. Također očekujem reakcije nekih stranaka. A u konačnici i DORH-a. Ako to izostane bit ce pokrenuti odgovarajući procesi. A mi se sa štovanjem sjećamo Viktora Kancijanića i svih ostalih Feniksovaca. S nama su zauvijek!", napisao je Karamarko.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA