Izbor Dobrih restorana: Batelina najbolji restoran Istre i Kvarnera

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit.
Akcija Dobri restorani zajednički je projekt magazina Nedjeljnog Jutarnjeg, Dobra hrana i tvrtke Vinart Saše Špiranca, poznatog hrvatskog enologa s bogatim međunarodnim sudačkim iskustvom. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se jučer, u sklopu Zagreb Wine Gourmet Weekenda, u Kaptol centru.
U izboru 100 najboljih nacionalnih restorana, izabrani su najbolji po hrvatskim regijama. Glasačku bazu čine odabrani poznavatelji gastro scene, ugostitelji, vinari, novinari i biznismeni.
Lista se stvara po metodologiji San Pellegrino Best Restaurants, najrelevantnijeg svjetskog odabira koji je u posljednjih nekoliko godina postao iznimno popularan.
Jučerašnji pobjednici po kategorijama u izboru Dobri restorani 2013. su:
Najbolji restoran Slavonije i Podunavlja - Restoran Waldinger, Osijek
Najbolji restoran središnje Hrvatske - Restoran Mala hiža, Mačkovec
Najbolji restoran grada Zagreba - Restoran Bistro Apetit
Najbolji restoran Istre i Kvarnera - Restoran Batelina, Banjole
Najbolji restoran Dalmacije – Restoran Pelegrini, Šibenik
Restoran Prijatelj Vina (nagrada restoranu koji posebnu pažnju pridaje odnosu prema vinu) – Restoran Dubravkin put, Zagreb
Najbolji restoran Hrvatske – Restoran Bistro Apetit
Bistro Apetit, vlasnika Sanje i Christiana Cabaliera, dobro pogađa konceptom „kuhanja za publiku“, a ne za gastrokritičare. Bistro, jednostavna internacionalna hrana i dobri domaći sastojci te vrata otvorena svim gostima razbili su Zagrepčanima strah od otmjenih restorana. Elegantno mjesto, nenametljivo uređeno i s fantastičnim pogledom, a opet, nimalo pretenciozno.