Diljem Jadrana proslavljena 39. obljetnica osnivanja Aci Marina

0
Članovi Uprave ACI-ja mag. oec. Josip Ostrogović, Kristijan Pavić i dr. sc. Ivan Herak
Članovi Uprave ACI-ja mag. oec. Josip Ostrogović, Kristijan Pavić i dr. sc. Ivan Herak

Na današnji dan 1983. godine osnovan je najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., zahvaljujući kojem Hrvatska danas ponosno nosi status jedne od najvećih svjetskih velesila kada je riječ o nautičkom turizmu. Tako je u svim ACI marinama diljem Jadrana danas obilježen Dan ACI-ja, odnosno 39. obljetnica djelovanja, pri čemu je Uprava tvrtke prigodno druženje sa zaposlenicima održala u ACI marini Opatija.

Iako veliki 40. jubilej slavi tek iduće godine, ACI ovogodišnju obljetnicu obilježava s posebnim zadovoljstvom jer je u protekle dvije godine preuzeo ulogu regionalnog lidera u zaštiti zaposlenika i gostiju te zahvaljujući brojnim strateškim investicijama dočekao prvu post-pandemijsku sezonu uz značajna infrastrukturna unaprjeđenja i širenje poslovnog portfelja.

 

Nautika se u prethodne dvije godine pokazala najotpornijim i najkonkurentnijim oblikom turizma, na čijim je rezultatima cjelokupni turistički sektor, ne samo opstao, nego i spremno dočekao današnje okolnosti bez međunarodnih mjera i restrikcija. Jednu od glavnih uloga pritom je imao upravo ACI d.d. koji je u svim svojim marinama od sjevera do juga osigurao najviše standarde zaštite zdravlja svih svojih gostiju i zaposlenika te sve potrebne uvjete za ugodan i siguran boravak u Hrvatskoj. Najveći lanac marina na Mediteranu pritom je itekako vodio računa i o budućnosti nautičkog turizma Republike Hrvatske pa su tako u proteklom razdoblju realizirane i brojne strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge te širenje poslovnog portfelja. Štoviše, ACI je samo u posljednjih godinu dana uložio ukupno 44 milijuna kuna u svoje marine na području čitave Hrvatske – od započetog projekta uspostave ACI marine Rijeka u luci nautičkog turizma Porto Baroš, do kompletne rekonstrukcije ACI marina Dubrovnik i Korčula.

Točnije, ACI je za razvoj buduće ACI marine Rijeka ostvario koncesiju u trajanju od 30 godina, pri čemu će u suradnji s tvrtkom GITONE Kvarner, dijelom poznate Lurssen grupacije, investirati više od 363 milijuna kuna, što će ujedno biti i najveća investicija u nautički turizam u povijesti Hrvatske. S druge strane, u posljednjih pet godina uloženo je ukupno 95 milijuna kuna u ACI marine na području Dubrovačko-neretvanske županije, pri čemu je provedena sveobuhvatna rekonstrukcija ACI marine Dubrovnik u vrijednosti od preko 35 milijuna kuna, kao i velika rekonstrukcija ACI marine Korčula u koju je kroz prošlu godinu uloženo oko 25 milijuna kuna.

Realizirane brojne strateške investicije

Predsjednik Uprave Kristijan Pavić te članovi Uprave mag oec. Josip Ostrogović i dr. sc. Ivan Herak u društvu direktora ACI marine Opatija Ivice Škeca, i ACI-jevih djelatnika u ACI marini Opatija uručili su prigodne nagrade ACI-jevim dugogodišnjim nautičarima. Nagradu za svoj tridesetogodišnji staž dobio je i djelatnik ACI marine Opatija Dušan Letis.

Članovi Uprave pritom su istaknuli kako se turistički sektor u  prethodne dvije godine našao u nekad nezamislivim okolnostima, no ACI je zauzeo čvrstu inicijativu te preuzeo odgovornost regionalnog predvodnika u zaštiti cjelokupne nautičke zajednice. Uz uvijek prisutan optimizam i vjeru u povratak na staro normalno, u ovom periodu realizirane su i brojne strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge te širenje poslovnog portfelja, a sve velike prekretnice u poslovanju postignute su zahvaljujući podršci, doprinosu i zajedništvu svih djelatnika ACI-ja.

„Uz tim koji okupljamo te znanja i iskustvo koje posjedujemo, ni najmanje ne sumnjamo u uspješnu realizaciju svih projekata koje smo zacrtali, a na temelju kojih ćemo dodatno učvrstiti položaj Hrvatske u samom svjetskom vrhu nautike. Stoga svim našim kolegicama i kolegama od srca čestitam Dan ACI-ja te im želim ugodnu i uspješnu sezonu, punu osobnog i profesionalnog ispunjenja“, u ime Uprave ACI-ja zaključio je  Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa