'mudrost mladosti'

Pazinjanka Nikolina Sirotić: 'Duboko vjerujem u raj'

0
Nikolina Sirotić
Nikolina Sirotić

Oko Kamenog stola u Pazinu 25. lipnja mlada je spisateljica Nikolina Sirotić održala prvu promociju za novu knjigu ''Mudrost mladosti''.

Nikolina je rođena 1998. godine i sa svojih nepunih 24 godine piše doista i zrelo i mudro. U tome se slaže Drago Draguzet, koji je vodio ovu promociju, Giuliano Bravar, koji je organizirao ovu cijelu večer, prof. Renato Kalac koji je napisao i rekao uvodnu riječ, kao i pjesnici: Davorka Flego, Vilim Močibob, Avelina Damijanjević Draguzet, Matea Milanović i Gracijela Putina koji su čitali po jednu stranicu iz Nikolinine knjige. Svi su ovi pjesnici uz to posvetili joj i jednu svoju pjesmu, a Avelina je uz stihove i pjevala uz supruga Dragu Draguzeta, i to za otvorenje "Draga nan je Istra", i kasnije kolaž Istarskih napjeva, kako svojih autorskih tako i vremenitih. Prvu je knjigu ''Snaga ljubavi'' napisala u svojoj dvadesetoj godini.

Napisati ću nekoliko bisera iz ove knjige: ''Duboko vjerujem u Raj. Svi dobri ljudi zaslužuju provesti vječnost sa svojim najmilijima.'' ''Znam ja dobro što je bol. Previše sam se puta nalazila u lokvi vlastitih suza.'' ''Razliješ dušu po papiru, pa manje boli.'' Usprkos ovim rečenicama; ''Pati u tišini. Ne moraju svi vidjeti koliko su ti zla nanjeli.''

 

U snenom pogledu autorice vidi se muka jednog starmalog djeteta koje vapi za pažnjom, a da pritom ne pokazuje ljutnju, srditost, niti gnjev. Usprkos plahosti Ima topao, čist i neiskvaren spontani osmjeh. Uz Nikolinine se knjige i riječi u njima svaki čovjek uozbilji, zastane i duboko zamisli - o sebi i o Njoj. Za neke se ljude kaže da će postati poznati tek poslije njihove smrti. Znam novinare koji se bore da se ta popularnost dogodi još za njihova života!

Oni koji vole čitati knjige brazilskog pisca Paula Coelha, odmah će zavoljeti knjige Nikoline Sirotić, a zanimljivo je da su oboje rođeni u istom horoskopskom znaku - mudroj djevici kojom vlada Merkur. (Tekst: Gracijela Putina, foto: Klaudio Foško, Davorka Flego i Gracijela Putina)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA