Dan Općine Cerovlje

Zaslužnim građanima općine Cerovlje uručena godišnja priznanja

0
Ivan Jurada, Elvis Šterpin, Tino Paćalat, Hana Paćalat, Đulijana Brečević, Nada Gržević i Orijela Cetina
Ivan Jurada, Elvis Šterpin, Tino Paćalat, Hana Paćalat, Đulijana Brečević, Nada Gržević i Orijela Cetina

Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Cerovlje, održanoj 21. lipnja u Pazinskim Novakima uručena su godišnja priznanja zaslužnim žiteljima općine Cerovlje.

Povelja Općine Cerovlje dodijeljena je Nadi Gržević, djelatnici Općine Cerovlje, kao znak priznanja za dugogodišnji predani rad u Općini uz veliki doprinos dobrobiti Općine i njenih mještana.

Nada Gržević je od 1978. u Pazinu bila djelatnica bivše Općine Pazin, potom od 1989. Mjesne zajednice Pazin, a u Cerovlju je od 1994. godine.

Zahvalnice Općine Cerovlje dodijeljene su Đulijani Brečević i Orijeli Cetina, učiteljicama Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin - Područne škole u Cerovlju, kao znak priznanja za poseban doprinos u području djelatnosti školskog odgoja djece te u organizaciji i provedbi projektnih izvanškolskih aktivnosti od značaja za cjelokupni razvoj i odgoj djece uključene u provedbu tih aktivnosti.

Zahvalnica Općine Cerovlje dodijeljena je i bratu i sestri Hani i Tinu Paćalat iz Pazinskih Novaki, kao znak priznanja za iznimna sportska dostignuća te promicanje ugleda Općine Cerovlje.

Tino i Hana su već 9 godina članovi Kickboxing kluba 'Minotaur'. U proteklih devet godina sudjelovali su na mnogim natjecanjima; kupovima, međunarodnim, županijskim i državnim natjecanjima i sa svakog kući donijeli najmanje dvije medalje. Oboje su proglašeni perspektivnim sportašima grada Pazina, a Hani je 2019. proglašena i najboljom sportašicom. Hani ima 68 a Tino 49 medalja. On je uvijek osvajao zlata na međunarodnim turnirima i višestruki je prvak Istarske županije, ali 2021. godine postao je i dvostruki državni prvak, te je osvojio Europski kup i time osigurao svoje mjesto u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije za odlazak na Europsko prvenstvo.

 

Poput brata, i Hani je osvajala razna međunarodna natjecanja te je višestruka županijska i dvostruka državna prvakinja, a njezin najveći uspjeh je što je čak dvaput bila u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije – prvi puta za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, gdje je osvojila 9. mjesto, a drugi puta za odlazak na Europsko prvenstvo, zajedno s bratom. To se prvenstvo održavalo u studenom prošle godine u Budvi i Hani je tamo završila na sjajnom 3. mjestu u disciplini light contact (kategorija juniorke -70kg). I Tino se tu natjecao u dvije discipline, light contact i point fighting (kategorija stariji kadeti -52kg) te je u obje dispcipline zauzeo visoko 5. mjesto.

Inače se Hani i Tino natječu u sve tri tatami discipline, point fighting, light contact i kick light, a Tino se ove godine prvi puta okušao i u ringovnim disciplinama, i to na državnom prvenstvu te osvojio drugo mjesto. Kickboxing za njih nije samo sport, već navika i način života. Pored roditelja, koji su im oduvijek najveća podrška, zasluge za uspjeh idu i njihovom treneru Denisu Matejčiću.

Nagradu i zahvalnice uručili su načelnik općine Elvis Šterpin i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Jurada, a u ime svih ovogodišnjih laureata prisutnima se obratila učiteljica Đulijana Brečević. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa