Poskupjelo gorivo: 'Turisti ne žele razmišljati o cijenama'

0
Foto: HRT
Foto: HRT

Skuplje gorivo na autocestama nije novitet. I proteklih godina imali smo takvu praksu, a litra je znala biti i do pola kune skuplja nego kod istog trgovca u gradovima i mjestima. Od sutra će na autocestama osnovna goriva biti i do kunu i pol skuplja, javlja HRT 20 . lipnja. Novinarka HTV-a Jasminka Kalčić istaknula je da je na autocestama često sve bilo ponešto skuplje, pa tako i gorivo. Sada će ono biti i znatno skuplje zahvaljujući fiksiranim cijenama, odnosno tržišnim, dodala je.

Vjeruje da se situacija neće nešto bitno promijeniti. Onaj tko vozi, gorivo će morati natankati u svoje vozilo, dakako promišljenije i to npr. u gradovima i mjestima, a ne na autocestama gdje će cijene goriva biti znanto više. Iz dosadašnjeg razgovora s turistima zaključila je da su oni vrlo opušteni što se tiče cijena goriva, donosi HRT.

 

- Turisti iz npr. Danske, Norveške, Njemačke dolaze u skupocjenim automobila i kamperima i kažu da ne žele razmišljati ni o kakvim cijenama, pa ni o cijenama goriva. Kažu da se nakon odmora vraćaju u države koje su još skuplje nego što je to Hrvatska. Što se domaćih turista tiče panika je zavladala kada je gorivo prešlo 9 kuna. Zatvarat će se neke manje benzinske postaje, istaknula je Kalčić za HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa