Brojni Puljani uživaju u Šijanskoj šumi

0
Bogat program u Šijanskoj šumi
Bogat program u Šijanskoj šumi

Prekrasan, topao i sunčan dan izmamio je 14. travnja veliki broj posjetitelja u Šijansku šumu.

Na samom početku pljočkarska udruga Škrilja prezentirala je staru igru pljočkanja, a posjetitelji starije životne dobi pomno pratili svaki pljočkarski izbačaj.

Već svima znani Tai chi klub Pula pokazao je svoju vještinu tai chi-a, a Joga centar i njena voditeljica u sjeni stabala u mirnijem djelu šume demonstrirale su jogu u prirodi.

Članovi Konjičkog kluba Manjadvorci su posjetiteljima pružili iznenađenje te su prihvatili ideju „Retro dan“ na svojstven način došavši s konjima kostimirani u Centurione, rimske vojnike. Veliki broj zainteresiranih građana okupio se na tom ograđenom mjestu i osjetio dašak starog vremena na leđima tih prekrasnih životinja.

Šah klub Pula je na drugoj strani poljane svojim divovskim šahovskim figurama privukao pažnju velikih i malih zaljubljenika tog sporta. Tu se zaigrao i „običan“ šah između šahovskih stručnjaka i posjetitelja koji su prihvatili izazov.

Dječje sportsko društvo Kockice posvetio je najveću pažnju evociranju starih narodnih igara, te pokazao kako se nisu zaboravile ni šćinke, ni lastik, a ni trija... Skakanje u vrećama od krumpira izmamio je osmjehe na lica malenih i velikih. Tu je još bilo prasičkanje, povlačenje konopa, i mnoge druge igre u prirodi.

Nakon prezentacije igrica djeca su pokazala donesene retro rekvizite pa su se podijelile i nagrade.

Slijedeći susret za dobar provod u Šijanskoj šumi najavljujemo za sedam dana, 21. travnja povodom Dana planeta Zemlje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa