Otvorena izložba u pazinskoj LG galeriji

0

“Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.” citirala je Emina Putinja slavnog Pabla Picassa na otvorenju izložbe dječjih radova „točka - crta - crtež – slika“ u pazinskoj LG galeriji. Društvo likovnih stvaratelja Pazin već godinama provodi dječje radionice crtanja i slikanja za učenike nižih razreda osnovne škole, a ove ih je školske godine vodila Emina Putinja, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin.

 

Istraživanjem različitih likovnih tehnika i učenjem osnova crtanja i slikanja djeca su pokazala da su pravi umjetnici i željela bi nastaviti slušati svoj unutarnji stvaralački glas i dalje.

Na izložbi je izloženo 80-ak radova u različitim likovnim tehnikama, od olovke i ugljena do akrila i grafike, a polaznici su bili: Matej Krizmanić, Ema Paulišić, Ana Lakača, Adrian Vojsković, Vito Funčić, Dominik Mušković, Filip Mušković i Karla Putinja.

„Zadovoljstvo je bilo voditi ove mlade ljude kroz proces stvaranja i kao kruna tog procesa nastale su slike pod nazivom „Razigrani grad“, koje će biti korištene za izradu kalendara DLS Pazin za 2023. godinu“, naglasila je Putinja. Izložba „točka - crta - crtež - slika“ u pazinskoj LG galeriji ostaje otvorena do 28.05.2022., a može se  posjetiti svakodnevno radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA