Emil Daus IDS-ov kandidat za načelnika Cerovlja: Nastavimo zajedno!

0
Kamenko Opatić, Emil Daus, Armando Lušetić i Ivan Jurada
Kamenko Opatić, Emil Daus, Armando Lušetić i Ivan Jurada

"Vjerujući da su mještanke i mještani koji žive na području Općine Cerovlje prepoznali naš rad, trud, poštenje, otvorenost u komunikaciji i transparentnost u radu tijekom mandata koji je na izmaku, odlučili smo se ponovno kandidirati i zatražiti njihovo povjerenje", kazao je na medijskoj konferenciji u 15. travnja Emil Daus, IDS-ov kandidat za općinskog načelnika, ujedno i nositelj liste IDS-a za Cerovlje.

Konferencija na kojoj je Daus objavio svoju kandidaturu održana je u Novakima i to, kako je rekao Daus, ne bez razloga, jer je upravo rekonstrukcija dječjeg vrtića i društvenog doma u tom mjestu jedan od postavljenih ciljeva u slijedećem četverogodišnjem mandatu. Uz Dausa, konferenciji su prisustvovali kandidat za zamjenika načelnika Kamenko Opatić, Armando Lušetić, predsjednik podružnice IDS-a Cerovlja i njegov zamjenik Ivan Jurada.

Daus je također među ciljeve uvrstio i pripreme za sufinanciranje izgradnje gospodarske infrastrukture u zonama Cerovlje gdje je u planu izgradnja pogona za punjenje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, poslovne te sportsko-rekreacijske zone.

"Nakon asfaltiranih oko 10 kilometara u ovom mandatu, nastavlja se asfaltiranje cesta do svake naseljene kuće u općini", istaknuo je Daus. Pokrivenost vodovodnom mrežom iznad 90% i izgradnja sustava kanalizacije u većim naseljima, daljnja podrška lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji te koordinirani razvoj agro, lovnog, biciklističkog i kulturnog turizma Daus je istaknuo kao prioritete narednog mandata.

Emil Daus
Emil Daus
Šest milijuna kuna iz vanjskih izvora financiranja

"Dok se ne stvore preduvjeti za stvaranje dodatne vrijednosti u svojoj zajednici, većinu sredstava potrebnih za realizaciju navedenih radova i aktivnosti osiguravat će se iz vanjskih izvora financiranja kroz kandidiranje kvalitetnih projekata, što smo već pokazali da znamo – u prvih 6 općina u zemlji kojima su odobrena sredstva IPARD-a, sufinanciranje projekata od strane nekoliko ministarstava u Vladi RH, ali i iz prekogranične suradnje te Regije Veneto i Istarske županije", naveo je Daus i dodao kako je takvim načinom rada u protekle četiri godine za realizirane projekte na području Općine Cerovlje dobiveno je gotovo 6 milijuna kuna iz vanjskih izvora financiranja.

"Moja politika će biti, sukladno dosadašnjoj, politika dijaloga i kompromisa utemeljena na radu i odgovornosti, a osim što ću se predstaviti kao kandidat za načelnika, bit ću i nositelj liste IDS-a u Općini Cerovlje", kazao je Emil Daus.

"Time želim poslati dvije poruke, da je zajednička politika kandidata za načelnika i kandidata za članove Općinskog vijeća te da kao nositelj liste preuzimam potpunu odgovornost za tim ljudi na listi za koje smatram da trenutno mogu dati najviše za sredine iz kojih dolaze", istaknuo je Daus na medijskoj konferenciji.

Daus: Nastavimo zajedno!

Na kraju predstavljanja Daus je napomenuo kako je sve što je učinjeno, započeto ili pripremljeno tijekom protekle četiri godine zapravo rad mnogih stanovnika ili prijatelja Općine Cerovlje. "Ja sam imao samo tu čast i povjerenje žitelja da upravljam zajednicom. Takav način suradnje želim i tijekom slijedeće četiri godine. Zato će naš slogan biti: Nastavimo zajedno!", kazao je na kraju Emil Daus.

"Općina Cerovlje se u ovom mandatu mnogo otvorila javnosti, o njoj se ponovno pozitivno  govori u medijima, što znači da se i nešto radi. Osim toga, žitelji se pravovremeno informiraju kroz razne načine informiranja koja smo im osigurali", kazao je Kamenko Opatić, kandidat za zamjenika općinskog načelnika.

"S obzirom da se moj rad, uz ostalo, temeljio na organizaciji ili koordinaciji općinskih događaja i aktivnosti, moram reći da sve manifestacije funkcioniraju besprijekorno, a neke od njih su postale nadaleko poznate", kazao je Opatić i dodao kako je to zasluga svih koji su uključeni u organizaciju.

"Sadašnja općinska uprava kao partner i pokrovitelj mnogo pomogla u kvaliteti i prepoznatljivosti manifestacija. To će sigurno činiti i ubuduće, posebno po pitanju očuvanje bogate kulturne baštine i tradicijskih običaja ovog kraja", kazao je kandidat za zamjenika Kamenko Opatić.  (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa