preko sto plesača u medulinu

Proslava Svjetskog dana plesa ove godine na novoj lokaciji

0

U vijećnici Općine Medulin održana je konferencija za medije povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa u Medulinu. Manifestaciju su najavili načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, inicijatorica manifestacije i voditeljica Plesnog studia Pirueta Paola Šimunović te pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, opću upravu i gospodarstvo Suzana Racan Stern.

 

Plesna manifestacije Svjetski dan plesa u Medulinu je prvi puta održana prije šest godina, na inicijativu Paole Šimunović, voditeljice Plesnog studija Pirueta iz Medulina, a već od prvog izdanja suorganiziraju ju upravo PS Pirueta i Općina Medulin.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac naglasio je kako se iznimno veseli ponovnom održavanju ove manifestacije, koja se kontinuirano održavala od 2016. do 2019., a nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom COVID-19, program koji će se održati ovoga petka, 29. travnja, biti će gotovo jubilarni, 5. po redu.

 

Dodao je kako je ovogodišnja novost održavanje manifestacije na novoj lokaciji – na medulinskoj rivi kod malina na vitar, gdje će se istaknuo je, zbog super kulise, uz more i malin, cijela manifestacija odlično uklopiti.

Paola Šimnović, voditeljica Plesnog studia Pirueta predstavila je cijelokupni program istaknuvši kako su od 18 do 19 sati na rasporedu plesne točke čak deset plesnih skupina iz Piruete te malih plesača iz Dječjeg vrtića Medulin i Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola, a od 19 do 19.30 održati će se već tradicionalno polusatni Zumba® fitness pod vodstvom Zumba® specijalistice i instruktorice, Medulinke Marine Lorencin (ZES™), a na kojemu će svi posjetitelji moći sudjelovati i isprobati zanimljive pokrete.

Manifestacija je iz godine u godinu rasla

Ranijih su godina u plesnoj manifestaciji sudjelovale udruge, klubovi, škole, plesne skupine ne samo s područja općine Medulin, već i s područja Grada Pule i okolice, a manifestacija je iz godine u godinu rasla, te 2019. dosegla impozantan broj od preko 200 plesača koji su se predstavili u Medulinu.

Ovoga petka će se publici predstaviti preko 110 plesača i plesačica raznih uzrasta, za koje je, kao i za njihove voditelje, Općina Medulin osigurala majice s logom manifestacije te će na dan održavanja pripremiti okrjepu za sve sudionike.

Poruka zajedništva

Na samom kraju načelnik Ivan Kirac pozvao je sve mještane i zainteresirane posjetitelje da se pridruže slavlju plesa i pokreta i uživaju u zajedničkom druženju na zaista jedinstvenom plesnom podiju, kraj malina na vitar, kraj mora, u ovom petom po redu Svjetskom danu plesa u Medulinu!

Cilj je ove manifestacije da plesom, osmjehom i pozitivnom energijom pošalje poruku zajedništva te da podsjeti javnost na ovaj umjetnički oblik u kojem jednako mogu uživati oni koji plešu i oni koji ih gledaju i bodre. Svjetski dan plesa obilježava se upravo 29. travnja, na temelju inicijative Međunarodnog odbora UNESCO-a od 1982. godine. Za datum je odabran dan rođenja začetnika modernog baleta Jeana Georgesa Noverrea, francuskog baletnog plesača, koreografa i baletnog teoretičara, koji predstavlja najznačajnije ime u povijesti baletne umjetničke forme (Pariz, 29.4.1727. – Saint Germain-en-Laye, 19.10.1810.), priopćeno je iz Općine Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa