HSS podržao Flegovu kandidaturu i listu za županijsku skupštinu

0
HSS Istre: Valter Flego je najbolji kandidat za župana
HSS Istre: Valter Flego je najbolji kandidat za župana

HSS Istre na konferenciji za novinare, 10. travnja u Puli iskazao je podršku kandidat za istarskog župana Valteru Flegu i listi za županijsku skupštinu. "Podrška HSS-a Istre dolazi u trenutku kada je u Saboru RH izglasan Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji će, ako ostane na snazi, trajno ugroziti opstanak poljoprivrednih gospodarstava u cijeloj Hrvatskoj", kazao je Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon i dodao: "Mi smo se Zakonu jako usprotivili. HSS je u nama uvidio partnera koji se iskreno bori za obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Istarskoj županiji i odlučili su podržati IDS na nadolazećim regionalnim izborima".

Predsjednik HSS-a Istre Moreno Zuban kazao je kako su sagledali cjelokupnu gospodarsku i političku situaciji u Hrvatskoj, a posebno u Istri te odlučili kako je Valter Flego najbolji kandidat za župana. "Programi Valtera Flega su jako dobri, pogotovo što se tiče poljoprivrede i turizma što je posebno važno našoj regiji. Zajednički ćemo se angažirati kako bi ostvarili projekte i stvorili bolje uvjete za nas i generacije koje će uslijediti", poručio je Zuban.

Valter Flego je, također, istaknuo zadovoljstvo HSS-ovom podrškom. "Nakon cijelog kruga ne pregovora, već iskrenih razgovora s članstvom HSS-a, došli smo do zaključka da slično razmišljamo. IDS godinama radi velike napore kako bi se poboljšao položaj poljoprivrednika. Jasno je da mi u Istri ne možemo konkurirati  količinama, ali možemo izvrsnošću i specijaliziranim proizvodima", smatra Flego. Kako je kandidat za istarskog župana Valter Flego rekao na kraju, budući rad temeljit će, između ostalog na boljem spajanu turizma i poljoprivrede te razvoju eko poljoprivrede.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa