Medulin: Najmlađi učili o sigurnosti u prometu

0
Cilj aktivnosti je osamostaliti i osposobiti djecu za što lakše i sigurnije snalaženje u prometu
Cilj aktivnosti je osamostaliti i osposobiti djecu za što lakše i sigurnije snalaženje u prometu

Nakon uspješno ostvarene suradnje na informiranju djece o potrebi poštivanja pravila ponašanja i znakova u prometu, 8. i 9. travnja, djeca Dječjih vrtića Medulin provjeravali su svoje vještine i znanja u praktičnom dijelu. U suradnji s Udrugom obitelji osoba stradalih u prometu te s djelatnicima prometne policije, u vrtiću je organiziran prometni poligon sa svim elementima koji obilježavaju prometnicu. Uz pomoć bicikala djeca su se takmičila u brzini i spretnosti te poznavanju i primjeni stečenih spoznaja.

Cilj ove aktivnosti bio je osamostaliti i osposobiti djecu za što lakše i sigurnije snalaženje u prometu čime se direktno utječe na prevenciju nezgoda uzrokovanih nepažnjom. Zadaće aktivnosti usmjerene su na proširivanje dječjeg znanja i iskustva o prometu, upoznavanje djece s osnovnim prometnim pravilima i stvaranje navike odgovornog ponašanja u prometu od najranije dobi. Pored aktivnosti vezanih uz gledanje crtanih filmova o prometu, predavanja prometnog i kontakt policajca te aktivnosti na prometnom poligonu, odgojitelji su s djecom u vrtiću sustavno osmišljavali i druge sadržaje vezane uz tematiku prometa kako bi obrađujući istu utjecali na sveobuhvatan razvoj djece.

Današnjem događaju prisustvovala je ravnateljica Dječjih vrtića Medulin, Severka Verbanac i zamjenik načelnika Općine Medulin, Damir Demarin koji nije krio zadovoljstvo sa prezentiranim, a naročito najmlađima koji su vrlo uspješno savladavali prepreke na poligonu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa