Buzetski IDS i Zeleni potpisali koaliciju: Temelj je održivi razvoj i poticanje ekološke proizvodnje

0
Siniša Žulić, Gordana Ferenčić i Damir Sirotić
Siniša Žulić, Gordana Ferenčić i Damir Sirotić

Buzetska podružnica IDS-a i Zeleni savez – Zeleni potpisali su 9. travnja sporazum o koaliranju na nadolazećim izborima za Gradsko vijeće Grada Buzeta, gdje će nastupiti sa zajedničkom listom pod nazivom IDS-Zeleni. U dokumentu koji je u ime buzetskog IDS-a potpisao predsjednik Zajednice podružnica Buzeštine Damir Sirotić, a Saveza zelenih predsjednica Županijske organizacije Gordana Ferenčić definirano je kako obje stranke podržavaju zajednički izborni program koji se temelji na održivom razvoju i poticanju ekološke proizvodnje.

"Ovaj sporazum je potpisan i na županijskoj razini, u nekim smo ga gradovima također već potpisali. U našem je interesu da se u centralnoj Istri što više razvija eko-agroturizam, eko-poljoprivreda te eko-prozvodnja hrane, a zainteresirani smo za razvoj i poboljšanje željezničkog prometa koji može stvoriti konkurentsku prednost istarskom gospodarstvu. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniji sve će se više forsirati željeznički promet, upravo zbog manjih onečišćenja okoliša i ispuštanja štetnih plinova u atmosferu", kazala je Gordana Ferenčić.

Buzetska podružnica IDS-a naglasio je kandidat za gradonačelnika Siniša Žulić, je ovim Sporazumom iskazala dva svoja cilja. Vladajuća stranka u Buzetu i ovim je činom pokazala kako želi obnašati vlast u suradnji sa svima koji svojim programima i idejama žele doprinijeti kvalitetnijem razvoju ovoga kraja, a potpisivanjem sporazuma za Savezom zelenih potvrđeno je kako su dosadašnji programi IDS-a na ovom području, a koji se tiču održivog razvoja i poticanja ekološke proizvodnje bili na dobrom putu. Donošenjem određenih strateških dokumenata proteklih mjeseci Grad Buzet se odredio kako će mu i u budućnosti biti važan razvoj koji će poštovati okoliš temeljen na održivoj proizvodnji, ekološkoj poljoprivredi i zdravom turizmu. Sukladno sporazumu Savez zelenih na zajedničkoj će listi imati jednog svog kandidata za gradsko vijeće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa