Robert Buzdakin kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja: Nužne su promjene, nove ideje i nova snaga

0
Robert Buzdakin i Lino Miani
Robert Buzdakin i Lino Miani

"Jednoglasnom odlukom predsjedništva GP IDS-a Buje, Robert Buzdakin odabran je za kandidata IDS-a za gradonačelnika Buja na predstojećim lokalnim izborima", izjavio je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Buje Lino Miani na današnjoj konferenciji za novinare u Bujama.

Miani smatra da je došlo vrijeme za preokret u Bujama i bujskoj politici te da su "potrebne promjene, nove ideje i nove snage, a to možemo ostvariti samo s mladim kandidatom poput Roberta Buzdakina".

"Buzdakin po struci magistar ekonomije, kao student i kasnije stjecao je radno iskustvo u raznim poduzećima. U pojedinim poduzećima je bio na vodećim funkcijama i to već u studentskim danima. U zadnjih pet godina vodi vlastitu marketinšku agenciju, koja posluje na međunarodnom tržištu", kazao je Miani te je nadodao: "Ujedno je, osnivač i vlasnik internetskog portala Naša Bujština. Trenutno obavlja i funkcije člana upravnog odbora Udruženja obrtnika Bujštine, pročelnika za intelektualne djelatnosti u sklopu istoga, pročelnika za uslužne djelatnosti u Obrtničkoj komori Istarske županije, te je uključen u rad raznih organizacijskih odbora i predsjedništva".

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Robert Buzdakin istaknuo je da Buje godinama idu u lošem smjeru.

"Gospodarske aktivnosti su svedene na minimum, radnih mjesta je sve manje, sve više mladih odlazi iz Buja, gradski proračun strmoglavo pada, a socijalni su slučajevi u porastu", naglasio je Buzdakin.

"Nakon ulaska u EU uslijedit će dodatni udarci kao što su zatvaranje špedicija, robnog terminala, carine i još niza poduzeća, što će izazvati dodatni val nezaposlenosti i rupu u proračunu", kazao je Buzdakin, koju takvu situaciju smatra alarmantnom i kritičnom.

"Ako situaciju ne preokrenemo sada u vlastitu korist, Buje će za koju godinu postati nerazvijena i siromašna periferija nekog susjednog grada. Budući da postoje naznake da će iz Buja kroz određeno vrijeme otići srednja škola i sud, to bi moglo rezultirati i gubitkom statusa grada", rekao je Buzdakin i dodao kako mu cilj nije zastrašivati građane, no situaciju smatra vrlo ozbiljnom.

"Ono što je pozitivno je da imamo mnogo neiskorištenih potencijala i prilika za razvoj, koje možemo i moramo iskoristiti. Siguran sam da ćemo Bujama vratiti stari i pridodati mu novi sjaj, a to možemo učiniti samo uz kvalitetnu ekipu  kao što je naša i kvalitetnim programom", poručio je Robert Buzdakin.

Kandidat IDS-a za Gradonačelnika Buja kazao je da će predizborni program biti uskoro prezentiran.

Predsjednica Kluba mladih IDS-a Buje i članica Predsjedništva IDS-a Buje Morena Stanivuković iskazala je veliko zadovoljstvo što njihov grad "napokon ima mladog kandidata, koji ima viziju i koji želi i može dati mladima šansu za bolji život".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa