Rovinju i Opatiji dodijeljena prestižna nagrada Zlatna jabuka

0
Nagradu dodjeljuju novinari i pisci o turizmu
Nagradu dodjeljuju novinari i pisci o turizmu

Stiže nam još jedno veliko priznanje i to od međunarodne udruge novinara i pisaca o turizmu. Prestižnu nagradu 'Zlatna jabuka'dodijelili su Opatiji i Rovinju! Nagrada je to za brigu, očuvanje i unapređenje povijesno-kulturne ili prirodne baštine, tradicije i običaja, piše Dnevnik.hr.

Opatijci će svoju nagradu 'Zlatna jabuka' ponosno pokazivati u posebno za nju izrađenoj škrinjici. "Opatija se može pohvaliti da je dobitnik najprestižnijih nagrada, ali nedostajalo je upravo ovo - od turističkih novinara", kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Riječ je o vrlo prestižnoj i posebnoj nagradi koju dodjeljuju novinari i pisci o turizmu."To su kolege i stručnjaci u turizmu koji zaista puno putuju i imaju iskustva, i znaju cijeniti što je budućnost turizma", kazala je Tina Čubrilo, predsjednica FIJET-a Hrvatska.

Budućnost jest znati očuvati i nadograditi povijest, a Opatija i Rovinj su u tome itekako uspjeli. "Opatija ima tu patinu vječne dame, tu povijesnu priču jedne Austrougarske, tih krinolina. Rovinj ima jednu od najljepših razglednica, uz Dubrovnik. Ima taj stari povijesni grad, ali Rovinj je razvio tu svoju tradiciju ribarskih batana, barki uz najviše standarde svojih hotela", kazala je Čubrilo.

Spoj modernog turizma i baštine uvijek je prepoznat. Brojke govore same za sebe. "O tome kako treću godinu za redom ruše rekorde i imaju više od 3 milijuna noćenja", kazala je Odette Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinja.

Zlatna jabuka nije samo prestiž. Kada nagradu dodjeljuju novinari iz cijeloga svijeta možemo biti sigurni da će se dobar glas daleko čuti. "Ono što nas veseli je da će vjerojatno i sama vijest da je Opatija dobitnik ove prestižne nagrade također proputovati mnoge zemlje i da će i ta nagrada biti svojevrsan promotor opatijskog turizma2, kazala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Opatije. Nagrada će zasigurno biti promotor, ali i poticaj za još bolji i predaniji rad.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa