Zeleni i IDS zajedno za 'zeleniju' i energetski učinkovitiju Pulu

0
Alen Damijanić, Boris Miletić, Gordana Ferenčić i Elena Gattoni-Stepanov
Alen Damijanić, Boris Miletić, Gordana Ferenčić i Elena Gattoni-Stepanov

"Iznimno mi je drago, ali i posebna čast što se Stranka Zelenih priključila našoj koaliciji", izjavio je kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić, 8. travnja, prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji na lokalnim izborima za Grad Pulu.

"U proteklom mandatu napravili smo zaista mnogo na području zaštite okoliša", kazao je Miletić izdvojivši pri tom obalni kolektor i čišćenje pulskog zaljeva.

"Do sad nitko nije imao dovoljno hrabrosti ići kopati našu Rivu, i sad kad se pothvatu nazire kraj možemo biti ponosno što ćemo moći šetati uz čisti pulski zaljev", kazao je Miletić.

Gradonačelnik Pule je istaknuo i izgradnju nove distributivne mreže gradskim plinom te je napomenuo da je prirodni plin kao energent najprihvatljiviji i ujedno ekonomski isplativo.

"Moramo voditi računa o održivom razvoju i brigu o onima koji će doći poslije nas i koji će isto tako imati pravo uživati čisti okoliš", naglasio je Miletić zaključivši da Grad Pula s 47 % zelenim površinama na svom području je sigurno zeleni grad.

Potpredsjednica gradske podružnice IDS-a Pule Elena Gattoni-Stepanov kazala je da koalicija IDS-HNS-Zeleni je jedna prirodna koalicija "s obzirom na našu politiku održivog razvoja regije, i naravno Pule, koji podrazumijeva razvoj gospodarstva i turizma uz jasnu socijalnu politiku Grada što je jedino moguće uz zaštitu kulturnih vrijednosti i zdravog okoliša".

Čestitkama se pridružio i predsjednik gradske organizacije HNS-a Alen Damijanić, koji je istaknuo da je koalicija surađivala u više navrata sa Zelenima. Sustavno gospodarenje energije kao rad na energetskoj učinkovitosti.

"Siguran sam da ćemo zajedno u ovoj koaliciji pridobiti povjerenje građana Pule te da će naš zajednički kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić u budućnosti Grad učiniti 'zelenijim' i energetski učinkovitijim, naglasio je Damijanić.

Predsjednica županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić istaknula je da "Zeleni Savez u potpunosti podržava sadašnjeg, i nadam se budućeg, gradonačelnika Borisa Miletića" te smatra da koalicija IDS-HNS-Zeleni može realizirati sve projekte na području očuvanja i zaštite okoliša.

"Obalni kolektor je prvi korak u osviještenosti Grada Pule, a time Grad dobiva kvalitetnije življenje", istaknula je Ferenčić dodavši da će takvi projekti doprinijeti i većoj prepoznatljivosti Pule.  

"Mi kao Zeleni vodit ćemo računa o zaštiti okoliša, ljudskom zdravlju ali i socijalnim programima", naglasila je predsjednica županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić te je zaključila da će se Zeleni pobrinuti također da Pula ima što više zelenih oaza.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa