Štićenici Doma u Brkaču dobili novu fitness dvoranu

0
Povodom Svjetskog dana zdravlja otvorena je novouređena fitness dvorana
Povodom Svjetskog dana zdravlja otvorena je novouređena fitness dvorana

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 5. travnja je u Brkaču, u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Motovun, otvorena novouređena fitness dvorana. Rezultat je to akcije koju je pokrenuo Košarkaški savez Istarske županije s ciljem nabave opreme za sportsku rekreaciju korisnika Doma.

Pored Saveza u akciju su se uključili Općina Motovun, Grad Rovinj, Grad Pazin, Općina Vižinada i tvrtka GIP d.o.o. iz Karojbe. Na donaciji, čija ukupna vrijednost iznosi 12.900 kuna, zahvalio se ravnatelj doma Boris Demark, a donatorima, uz čiju pomoć je nabavljena sportska oprema, uručene su zahvalnice.

Domski sastav
Domski sastav
U prigodnom programu koji je održan u velikoj dvorani Doma, pred brojnim gostima i uzvanicima nastupili su najprije gosti iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, koji su kroz polusatni program prisutnima prikazali dio aktivnosti i programa Škole.

Nakon pozdrava ravnatelja, profesora Josipa Šiklića, nastupili su učenici Škole predstavljajući djelo Biskupa Dobrile, čije ime škola nosi. Program je upotpunjen nastupom recitatora, dramske skupine, nezaobilaznih Rožica i vrsnih mladih glazbenika, učenika Pazinske gimnazije.

O Svjetskom danu zdravlja i važnosti bavljenja sportom kao oblikom prevencije zdravstvenih tegoba govorile su socijalna radnica Doma Marija Tokić i fizioterapeutkinja Danijela Jurković.

U zabavnom dijelu programa nastupio je domski sastav kojeg sačinjavaju Livio, Nerea, Giorgio, Pal, Rizo i Boris, a potom se prigodnim skečom na temu zdravlja predstavila dramska družina Doma u sastavu Milena, Milan i Danijel. Susret u Domu bio je prigoda da se domaćini i gosti bolje upoznaju, predstave svoje postignuća i dogovore buduću suradnju.

Donatorima su uručene zahvalnice
Donatorima su uručene zahvalnice

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa