Istarska stranka umirovljenika podržat će Valtera Flegu

0
Veljko Ivančić, Zdenko Pliško, Boris Miletić, Valter Flego, Gordana Ferenčić i Ređep Rajimović
Veljko Ivančić, Zdenko Pliško, Boris Miletić, Valter Flego, Gordana Ferenčić i Ređep Rajimović

U Puli je 7. travnja potpisan Sporazum kojim se koaliciji IDS, HNS, Zelenih i BDSH, pridružuje Istarska stranka umirovljenika (ISU). Sporazumom je izražena potpora umirovljenika kandidatu za istarskog župana Valteru Flegu.

„Iznimno mi je drago što danas za svoju kandidaturu dobivam podršku i od Istarske stranke umirovljenika. Smatram da je to velika čast, ali i obveza i odgovornost s obzirom na današnji položaj umirovljenika u društvu“, rekao je kandidat za istarskog župana Valter Flego prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji na izborima za županijsku skupštinu s ISU.

Kako je istaknuo Flego, zajedno s koalicijskim partnerima radit će na realizaciji programa i projekata koji će istarskim umirovljenicima omogućiti bolji i kvalitetniji život.

„U mom predizbornom programu „Platforma 7x7 - Za Istru koja radi!“ nalaze se konkretne mjere institucionalne i vaninstitucionalne pomoći za osobe treće životne dobi poput izgradnje tri nova doma umirovljenika, razvijanja sustava „dnevnih boravaka“ i „pomoći u kući“ te programa za aktivnu treću životnu dob“, kazao je Valter Flego i zaključio: „Siguran sam da će ova koalicija zajedničkim snagama učiniti sve kako bi život naših umirovljenika učinila što dostojansvenijim“.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić je naglasio je da su Istarskom strankom umirovljenika dosad imali odličnu suradnju u Županijskoj skupštini, te da mu je drago da su njihovi programi za predstojeće lokalne izbore usklađeni i zajednički prihvaćeni“.

"Uvjeren sam da ćemo upravo radom na tim zajedničkim programima doprinijeti boljem društvenom statusu naših umirovljenika", zaključio je Miletić.

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško istaknuo je da ISU i IDS dijele iste stavove po pitanju regionalizma i zagovaranje za bolje standarde umirovljenika i socijalno ugrožene osobe.   

"S IDS-om obogaćujemo naše političko djelovanje, jer IDS predstavlja lokomotivu razvoja Istre i istarskog gospodarstva, a zajedno imat ćemo kompletan program koji ćemo ostvariti", kazao je Zdenko Pliško.

Predsjednik županijske organizacije HNS-a Veljko Ivančić posebno je naglasio da je uvjeren kako ova koalicija ima najkvalitetnijeg kandidata za istarskog župana.

"Valter Flego je operativac, konkretan i zna započeti, razvijati i završiti projekte", ustvrdio je Ivančić.

Predsjednica županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić izjavila je da će se posebna pažnja posvetiti svim umirovljenicima u Istri.

"Zajedno s kandidatom Valterom Flegom, za kojeg držimo da je izuzetno kvalitetan i da ima novu viziju razvoja Istre, ostvarit ćemo zacrtane projekte", kazala je Ferenčić zaključivši kako „samo zajedno možemo doći do zajedničkog cilja“.

Ređep Rajimović je u ime BDSH istaknuo je kako podržava program „Platforma 7x7 - Za Istru koja radi!“ te je uvjeren da će ova koalicija na čelu s Valterom Flegom realizirati program u cijelosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa