Riječka policija privela dvojicu pulskih dilera: U Puli i Rijeci prodavali heroin i kokain

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Kriminalističko istraživanje je provedeno nad Milomirom Gvozdercom (35) s područja Kastva te dvojicom Puljana, Vedranom Valićem (38) i Stefanom Predanom (25). Temeljem naloga nadležnih županijskih sudova izvršene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i vozila kojima se spomenuti koriste.

Pretrage na pulskom području provedene su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave istarske. Tijekom pretraga pronađeno je i oduzeto ukupno 24,20 grama heroina, 11,20 grama kokaina, 11,10 grama marihuane, 2,40 grama sjemenki  indijske konoplje, 53 tablete suboxsone, više digitalnih vaga, mobitela i drugih predmeta. Također, pronađen je i oduzet novac u domaćoj i više stranih valuta u iznosu oko 80.000 kuna, te zlatnina u vrijednosti oko 10.000 kuna. Za napomenuti je da je vrijednost oduzetih droga heroin i kokain na crnom tržištu oko 20.500 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su drogu prodavali konzumentima s područja Primorsko-goranske i istarske županije. Tako su u protekla dva mjeseca na pulskom području prodali oko 600 grama heroina te između 50 i 100 grama kokaina. Nadalje, u istom razdoblju Milomir Gvozderc iz Pule je dopremio te na području Primorsko-goranske županije prodao 290 grama heroina i 46,50 grama kokaina. Ovim prodajama ostvarili su ukupnu protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća kuna.

Sva trojica su 6. travnja predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Valja istaknuti kako je ovo još jedno upozorenje dilerima, te pokazatelj uspješnog i kontinuiranog postupanja policijskih službenika Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u cilju suzbijanja ponude i potražnje droga na crnom tržištu, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa