Flego i Miletić zapjevali na fešti Daniela Sponze: Emisija Capuccino proslavila 12 godina emitiranja

29.03.2013 - 14:48
Valter Flego, Klaudio Vitasović i Boris Miletić
Valter Flego, Klaudio Vitasović i Boris Miletić

Veselo. Tako se najkraće i najbolje može opisati fešta kojom je novinar, u ovom slučaju i radijski voditelj, Daniel Sponza proslavio 12 godina emitiranja popularne emisije Radio Pule, Capuccino.

Tom se prilikom 602. emisija mozaičnog karaktera emitirala iz vodnjanskog Showrooma Chiavalon, kušaonice maslinova ulja Sandija Chiavalona.

„Capuccino je emisija u kojoj ispunjavamo glazbene želje slušatelja, najavljujemo razne manifestacije, imamo goste, dijelimo razne nagrade, karte…“, kaže nam Sponza koji priznaje da se nakon desetak godina vođenja te radijske emisije, svakog četvrtka od 19 do 22, pomalo zasitio pa je nakon 501. emisije napravio jednu ljetnu stanku.

Daniel Sponza, Daniele Pernić i Klaudio Vitasović
Daniel Sponza, Daniele Pernić i Klaudio Vitasović

„No u tom se terminu tada emitirala samo glazba i slušatelji su zvali i tražili da se vrati emisija, koja je i meni, u konačnici falila“, kaže Sponza i dodaje kako mu je to, nakon napornog radnog dana kada radi kao novinar HINA-e, ispušni ventil. Uz njega su emisiju vodile i Jelena Vitasović, Jelena Costantini i Karin Božić. „No žene dolaze i odlaze, a ja ostajem sam“, šali se Sponza uz kojeg je ipak uvijek tonac i glazbeni urednik Daniele Pernić. Prisjetio se Sponza i nekadašnjeg tonca Nevena Matijašića koji je godinama bio uz njega i Capuccino.

Ugostio je Sponza u proteklih 12 godina brojne goste među kojima i tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića, legendarnog trenera Čiru Blaževića. „Situacija i gostiju bilo je mnogo, više ni ne pamtim. No ono što me uvijek posebno veseli je kada nam slušatelji dolaze na radio, donose poklone i hvale emisiju“, priča Sponza.

Jelena Vitasović i Boris Miletić
Jelena Vitasović i Boris Miletić

U slavljeničkoj emisiji gostovali su predsjednik Udruge pršutara Milan Buršić, direktor pulske Tržnice Renato Perc, pjevač Robertino, maslinar Sandi Chiavaln, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, direktorica Turističke zajednice Grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić, Jelena Vitasović, IDS-ov kandidat za župana Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je u eteru ali i poslije svirao harmoniku, na opće veselje okupljenih.

„Bile su te fešte nekad puno veće, uz 100 – 200 ljudi, večeru, glazbene goste... Ovoga puta imamo jedno recesijsko izdanje, uz 30-ak partnera, kolega i prijatelja te ponekog gosta, obilježit ćemo i ovu obljetnicu“, rekao je Sponza.     

No uz špaletu, maslinovo ulje, vino, harmoniku i dobro društvo, mala je fešta postala itekako velika i potrajala i dugo nakon emitiranja popularne emisije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Jelena Vitasović i Valter Flego
Jelena Vitasović i Valter Flego

Milan Buršić
Milan Buršić

Robertino
Robertino

Sandi Chiavalon
Sandi Chiavalon

Tweet

Posljednje novosti