Buzetska Staza 7 slapova lani imala čak 32.666 posjetitelja

0

Istarska tvrtka za pružanje iStream objavila je izvrsne podatke za buzetsku Stazu 7 slapova. Prema podacima za 2021 godinu ova buzetska turistička atrakcija imala je čak 32.666 posjetitelja.

Brojači za posjetitelje postavljeni su 20. veljače 2021. tako da nedostaju prva dva mjeseca prošle godine, ali već 32.666 posjeta potvrđuje da je buzetska staza regionalni hit.

“Trideset tri tisuće posjetitelja buzetske Staze 7 Slapova je respektabilna brojka na koju mnogi, koji su u slične lokacije uložili puno više, mogu biti ljubomorni. Cilj staze u Kotlima 'pita' sanitarni čvor za posjetitelje. Lokacija starta, početka staze na mostu kod vodovoda mora čim prije dobiti sanitarije i odlagalište u svim bojama kanti, za sve vrste otpada. Sezona outdoor turizma 2022. nam kuca na vrata tik-tak”, komentirao je ove brojke buzetski ugostitelj, manager i promotor Robert Marušić.

Staza sedam slapova definitivno se ubraja među najpopularnije planinarske staze Istre. Markirana je u razdoblju od 2006. i 2007. godine te svojim putem prolazi pored predivnih prirodnih ljepota rijeke Mirne i njenog pritoka rječice Drage. Dužina od 15.5 kilometara prolazi se unutar nešto manje od pet i pol sati sa komfornim pauzama, gdje morate računati na mnogo fotkanja i divljenja prizorima netaknute istarske izvorne prirode.

Start staze je ispod starog grada Buzeta, kod izvora Sv.Ivan. Automobil, motocikl, autobus ili bicikl je najbolje ostaviti kod vodovoda, tu se već nalazi prvi putokaz za stazu i nedaleko je njezin početak. Staza je kružna pa se, teoretski, može krenuti i lijevom i desnom stranom Mirne, no ispravno je krenuti po lijevoj obali. Nakon kraće šetnje uz rijeku Mirnu prolazi se pored rekreacijskog objekta, trim staze i ubrzo ulazi u šumu. Tako započinje buzetska avantura Staze 7 slapova. 

Marušić smatra da se treba pronaći rješenje da se, primjerice, karta Staze 7 Slapova s nekom voucher potvrdom posjetiteljima naplati jedan euro. „To bi bilo 'samo' 33.000 eura godišnje“, rekao je. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa