Potraga za radnicima u turizmu u Istri je već počela (video)

0
Eva De Zan Prusina (foto: HRT)
Eva De Zan Prusina (foto: HRT)

Aleksandar Stojković nakon 6 godina sezonskoga rada dobio je stalan ugovor. I na taj se način želi osigurati dovoljan broj radnika za sezonu. - Moglo je i drugačije završiti. Drago mi je da nije, da je firma prepoznala potencijal i da sam nagrađen za svoj rad, kaže Aleksandar Stojković, recepcionar za HRT s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Grupacija Arena hospitality treba oko tisuću sezonskih radnika. Najviše konobara, kuhara i sobarica. Kod kuće neće pronaći sve, pa će zaposliti radnike iz susjednih zemalja. No, prije toga trebaju provesti takozvani test tržišta rada. Odnosno provjeriti ima li tog kadra na našem zavodu za zapošljavanje.

 

- Međutim od 70 kandidata samo se nekolicima ljudi javila na razgovor za posao, to nam govori o našem tržištu radne snage, kaže Isabela Frančula, direktorica kadrovske Arena hospitality grupe, Pula.

Pogodnosti nisu male. - Osim redovne plaće koja je individualna, koja ovisi o dogovoru, mi nudimo smještaj u destinacijama koji je vrlo blizu njihovog rada i osiguravamo tri topla obroka, kaže Eva De Zan Prusina, glasnogovornica Plave Lagune, Poreč. I još stimulaciju, božićnicu i regres, javlja HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

DJELATNIK/ICA ZA RAD U ZABAVNOM PARKU

Do: 31.05.2022.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA