istragram:

'Istri najbliže skijalište nije Platak. I trenutno propada'

0
Ilustracija (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Najbliže skijalište od Istre je Kalič kod Postojne. Do njega se iz Buzeta može doći za manje od sat vremena, ali? Ono već desetljećima propada. Ponekad ga mještani kada padne snijeg posjećuju i koriste za sanjkanje djece, piše Istragram s kojeg prenosimo tekst u nastavku.

Ove godine je vlasnik pristupni put zatvorio pa se Kaliču više ne može pristupiti cestom i sanjkanja više nema. Načelnik općine Postojna Igor Marentič pojasnio je: “Zatvorili smo cestu, pristup imaju samo vlasnici parcela, iz sigurnosnih razloga. Tako je dogovoreno s vlasnikom jer nema sigurnog kretanja u ovom području.” 

Skijaško-rekreacijski centar je propao, stalno je podložan vandalizmu, a sama zgrada je opasna, kao i prostori oko nje.

“Vikendom se okupi i do 500, 600 ljudi, 200 vozila smo nabrojali prije mjesec dana”, izjavljuje vlasnik Kaliča, Aleš Hace, i dodaje, “u dužini od jednog kilometra, cesta je nedavno bila blokirana u oba smjera, hitna pomoć uopće nije mogla doći,a ja sam na neki način zakonski odgovoran za sigurnost”, zaključuje.

Na Kaliču nema ni sanitarija, ni vode ni struje. Vlasnik i gradonačelnik dogovorili su da se pronađe hitno rješenje za barem dio ove zime. U planu je hitno uređenje interventnih toaleta, ali i dovođenje vode u cisternama. Šteta, jer svi se sjećamo osamdesetih godina, kada se iz Istre u kratko vrijeme vikendom dolazilo na prelijepi Kalič. Možda opet!, piše Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa