Nagrada arhitektima za uređenje porečke gradske rive

0

Na petom Balkanskom arhitektonskom bijenalu, održanom od 8. do 16. prosinca u Beogradu, između više od 350 radova autora iz regije, Hrvatska se predstavila selekcijom radova arhitekta Saše Begovića, autora i predavača-selektora izložbe "Arhitektura u Hrvatskoj - sinoptički pregled 2019.-2021.".

Predstavljeno je 30 izabranih projekata hrvatskih arhitekata realiziranih u posljednje dvije godine. Riječ je o radovima različitih tipologija i svih mjerila, od obiteljskih i višestambenih kuća, ureda, javnih zgrada i prostora do škola, trgova i interijera.

Hrvatski su arhitekti osvojili čak 11 nagrada, a treću nagradu, u kategoriji Urbanizam, osvojili su arhitekti porečke rive - Alan Kostrenčić i Darovan Tušek. Ovo je još jedno priznanje za investiciju dovršenu u srpnju 2020. godine, koja je najširi dio porečke rive pretvorila u svojevrsni dnevni boravak građana, nakon što je lani bila kandidirana i za nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja. (Foto: Kostrenčić&Krebel, Damir Fabijanić, arhiva Grada Poreča).

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa