U Poreču uprizorene žive jaslice, večeras radionice i glazba

0

Porečka starogradska jezgra protekle je večeri ugostila premijerno uprizorenje živih jaslica u organizaciji Župe Poreč. Mnoštvo ljudi svih generacija prošetalo je ulicama i trgovima na kojima su ih dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok su priču ukazanja kazivali pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurali članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom.

 

Topla atmosfera Gupčeva trga dodatno je obogatila ovo uprizorenje, za koje iz organizacije već najavljuju kao sami početak lijepe tradicije koja će i ubuduće obogaćivati blagdanske dane u Poreču.

Nakon uprizorenja živih jaslica, okupljene su zabavljali Tedi Grubica i Marko Ritoša i DJ Johnny B, dok su danas na redu Velvet Echoes duo u Eufrazijevoj ulici od 19 sati, a potom Blues Brajdersi na Trgu Matije Gupca te Braco u Eufrazijevoj ulici od 20 sati. Društvo „Naša djeca“ Poreč na Trgu Matije Gupca od 18 sati organizira radionicu izrade svijećnjaka, dok u porečkom kinu igraju sinkrozirani film Veliki crveni pas Clifford od 17 sati te Matrix Uskrsnuća od 20 sati.

Novogodišnji vikend ispunjen je brojnim događanjima, od koji izdvajamo dječji doček nove godine uz mini disco, živu glazbu ulicama starog grada i funky doček na Trgu Matije Gupca. Detaljan program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa