Volonterske akcije u Bujama, Pazinu i Puli: Učenice uredile Bazu

0
Volonterke pazinske srednje škole u akciji
Volonterke pazinske srednje škole u akciji

Temeljem aktivnosti podrške uspostavi i razvoju školskih volonterskih programa, od strane zaposlenica Volonterskog centra Istra, provedene su čak 3 volonterske akcije u organizaciji školskih volonterskih klubova, objavili su iz Grada Pazina. Volonterski klub Gimnazije Pula u petak, 10. prosinca 2021. uspješno je održao volontersku akciju „Juriš na PET*“ u okviru koje je 36 članova i članica kluba tijekom „natjecanja“ prikupilo više od 5 metara kubnih otpada.

Volonterska grupa Srednje škole „Vladimir Gortan“ Buje, okupila je 30 zainteresiranih učenika i učenica koji su tijekom svoje volonterske akcije, održane u četvrtak 16. prosinca 2021., uređivali vanjski prostor i šetnicu Centra za inkluziju i podršku u zajednici – Buje: pripremali su teren te zasadili ružmarin i smilje, izradili i ukrasili klupice te „označivače“ biljaka.

U ponedjeljak, 20. prosinca 2021., 24 članica Volonterskog kluba Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, sudjelovalo je u volonterskoj akciji „Uređenja Baze“, odnosno vanjskog prostora u kojem Centra za mlade „Alarm“ Pazin i Društvo „Naša djeca“ Pazin provode različite edukativne i zabavne aktivnosti za djecu i mlade.

Članovi i članice školskih volonterskih klubova, su tijekom pripremnih aktivnosti prepoznali i željeli ukazati na postojanje različitih problema, uspostavili su i učvrstili suradnje s organizatorima volontiranja u zajednici te doprinijeli ostvarivanju „vidljivih rezultata“ u svojim zajednicama, Puli, Pazinu i Bujama.

S ciljem daljnje promocije vrijednosti i značaja volonterstva kao i predstavljanja volonterskih programa u koje uključuju volontere, proveden je Sajam volonterstva u Bujama. Sajam volonterstva održan je u petak, 17. prosinca, i subotu 18. prosinca 2021., a isti je ostvaren u suradnji i uz veliku podršku Grada Buje-Buie, Pučkog otvorenog učilišta Buje te Poduzeća za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Buje- Civitas Bullearum.

Na Sajmu volonterstva, u okviru kojeg su svoje volonterske programe, dobrobiti od volontiranja i otvorena volonterska mjesta predstavili predstavnici: Udruge ZiiD, Brdsko Biciklističkog Kluba Grožnjan, Gradskog društva Crvenog križa Buje, Centra za inkluziju i podršku u zajednici-Buje, Udruge umirovljenika Bujštine, Udruge Otvoreno Srce te Zajednice Talijana Buje (Communita’ degli Italiani Buie), sudjelovalo je oko 100 građana, pretežito učenika tri srednje škole na području grada Buja. U subotu, 18.12.2021., naglasak je bio na obilježavanju Međunarodnog dana volontera/ki, kroz postavljanje izložbe „Volonterki/ke na djelu“ čiji je postav upotpunjen fotografijama volonterskih aktivnosti bujskih udruga. Udruga ZiiD i Brdsko Biciklistički Klub Grožnjan održali su i dvije volonterske akcije, uređenje zida na teniskim terenima te održavanja pripadajućih staza, u okviru projekta „Game! Set! Match!“. Također, u srijedu 22.12.2021., korisnici Prihvatilišta za beskućnike Gradskog Crvenog križa Pula su, u okviru inkluzivne volonterske akcije, izrađivali su kolačiće za pse. Kolačiće su pekli i članovi i članice Kluba mladih volontera/ki. (Foto: Facebook Volonterski centar Istra)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa