Iskorak: Nakon niza poteškoća, predstava konačno na daskama

0
Nakon niza poteškoća na koje je ekipa predstave naišla rad je ipak priveden kraju
Nakon niza poteškoća na koje je ekipa predstave naišla rad je ipak priveden kraju

Dramska skupina Korak je pulska učeničko-studentska grupa pod umjetničkim vodstvom Patrika Lazića. Ova se kazališna amaterska skupina, svojim radom pokušava približiti jednom mladenačkome buntu, glasu koji ustaje protiv nepravde i pažljivo bilježi probleme u svojoj okolini.

S idejom da ničije vjersko uvjerenje ili osobno mišljenje, ne može drugom ljudskome biću uskratiti slobodu, mir i sigurnost, predstava Iskorak hrabro i bez cenzure koja joj se više puta pokušala nametnuti, progovara o odnosu homoseksualne ljubavi i hrvatskoga društva.

Predstava Iskorak, čija je premijera za predviđena 27. ožujka, koncipirana je kao vrsta dokumentarnoga kazališta u kojoj se pojavljuju motivi istinitih događaja, statistika i komentara, a prije svega ima za cilj ponuditi informaciju, ponuditi razumijevanje i na taj način učiniti barem mali iskorak iz primitivizma, konzervativnosti, nasilja i diskriminacije.

Dio predstave su i rezultati ankete na pulskoj mladeži u dobi od 15 do 25 godina koji, između ostaloga, u 86 % slučajeva smatraju da je biti homoseksualne orijentacije odabir pojedinca, 24 % da je homoseksualnost bolest, a u 67 % slučajeva ne bi podržali održavanje gej parade u Puli.

Nakon niza poteškoća na koje je ekipa predstave naišla, poput toga da je pulska Gimnazija odbila podržati našu predstavu i savjetovala odabir „ljepše“ teme ili toga da su roditelji masovno povlačili svoju djecu iz projekta saznavši za LGBT tematiku, nakon čega se ovih šestero mladih buntovnika našlo na ulici i uz pomoć dobrih ljudi krenulo iznova graditi svoju kuću, ipak je rad priveden kraju te se bliži predugo čekana premijera. Nakon Pule, predstava Iskorak dogovara gostovanja u Splitu i Zagrebu.

Autor teksta i redatelj je Patrik Lazić. Predstavu izvode Nika Ivančić, Diana Zrnić, Snježana Grgić, Andrea Lončarić i Marin Janković. Predstava će igrati premijerno 27. ožujka u 20 sati i 28. ožujka u 18 i 20 sati reprizno. Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj 097/600 - 5074 svakim danom od 8 do 16 sati Sve se izvedbe odigravaju u prostorima Kazališta Dr.Inat na 3. katu ex. vojarne Karlo Rojc u sklopu manifestacije obilježavanja 30 godina kazališta Dr.Inat.
.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa