Dijalog Mirne Sišul i Elvisa Bertona u Galeriji ETK Zagrebu

0
Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima
Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima

U zagrebačkoj Galeriji ETK, u srijedu,  27. ožujka, otvara se izložba „Dijalog“ riječke akademske slikarice Mirne Sišul i likovnog umjetnika Elvisa Bertona iz Pazina. Nakon izložbi u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u travnju 2012. te u pulskoj Galeriji Milotić početkom ove godine, biti će to njihovo treće zajedničko predstavljanje. Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva, a poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka. Mirna Sišul će izložiti slike pod nazivom „Glazba je...“, a Elvis Berton skulpture i objekte iz ciklusa „Bijeli čempresi“.

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti, također u Rijeci. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama (Zavičajni muzej grada Rovinja, likovni fundus galerije Fonticus Grožnjan, Narodno sveučilište Trst...). Do sada je održala dvadeset samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom. Članica je HDLU-a  Zagreba, Rijeke i Istre.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se od 1996. godine. Izlaže od 2000. godine na devetnaest samostalnih i više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi i stvara u Pazinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa