IDS Sv. Lovreča: Matošević laže, mještani zaslužuju istinu

0
Potpredsjednik općinske podružnice IDS-a Sv. Lovreč Denis Dodić i kandidat za načelnika Marko Ljubešić (Foto: Arhiva)
Potpredsjednik općinske podružnice IDS-a Sv. Lovreč Denis Dodić i kandidat za načelnika Marko Ljubešić (Foto: Arhiva)

"Iako smo čvrsto odlučili da se u predizbornoj kampanji nećemo osvrtati na proteklo razdoblje i da ćemo biti usmjereni k novim idejama i projektima, nažalost, moramo reagirati na neistine koje je trenutni načelnik Općine Sveti Lovreč iznio na svom predstavljanju povodom objave kandidature za predstojeće lokalne izbore u svibnju", stoji u priopćenju Podružnice IDS-a Sveti Lovreč.

Naime, iz IDS-a su odlučili reagirati na iznošenje neistina od strane načelnika općine Silvana Matoševića. Kako navode u priopćenju, načelnik Silvano Matošević poigrao se brojkama i lažno utvrdio kako je zatekao dug od prethodne vlasti u iznosu od 2 milijuna i stotinjak tisuća kuna.

U prilogu priopćenja dostavljen je dopis koji je načelnik dostavio IDS-ovom vijećniku Milanu Lakoviću na njegov upit o iznosu duga do 31. svibnja 2009., odnosno na dan primopredaje vlasti, a možete ga pogledati i u prilogu ovog članka.

"Iz dopisa je vidljivo kako načelnik Matošević zna za dug od 1.046.042,90 kuna (na dan dostave izvještaja već je nekoliko mjeseci obnašao načelničku funkciju pa je valjda uspio utvrditi pravi dug)", navode u priopćenju.

IDS: Neka počnu već jednom raditi, a ne tražiti krivca za svoj neuspjeh!

"IDS Lovreštine ne bježi od toga, ali isto tako naglašava kako zbog tog duga danas imamo najmoderniji kanalizacijski sustav u Istri, jednu od najmodernijih galerija u Istri, obnovljen segment starogradskih zidina, restaurirane orgulje i još mnogo toga, a umjesto da se bave lažima, molimo naše političke suparnike da prikažu javnosti što su napravili u svoje četiri godine, koliko su novaca izdvojili za svoje plaće, kamo su utrošili novac od prodaje građevinskog zemljišta i kako su uspjeli od općine koja je bila među najrazvijenijima na Poreštini, napraviti općinu gdje na službenim internetskim stranicama stoji Proračun za 2010. godinu (dakle točno 3 godine unazad). I da ne zaboravimo - gdje je trenutni dug 2,6 milijuna kuna", ističu u priopćenju.

"Mještani Lovreštine zaslužuju istinu pa im je ovim putem i dostavljamo, a garnituru koja želi još jedan mandat pozivamo da počnu već jednom raditi, a ne tražiti krivca za svoj neuspjeh!", poručili su iz IDS-a Sv. Lovreča. (D. T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa