Neven Spahija posjetio mlade pazinske košarkaše

0
Neven Spahija s mladim pazinskim košarkašima
Neven Spahija s mladim pazinskim košarkašima

Jedan od najboljih, ne samo hrvatskih nego i europskih trenera, pazinski sportski prijatelj, Neven Spahija danas je prigodom posjete Pazinu posjetio najmlađe pazinske košarkaše- dječake Ghia staff Pazin rođene 2001. i mlađe.

Iako u navedenim kategorijama ima 50-tak igrača, zbog nastave u dvije smjene i problema prijevoza iz Tinjana, Trviža i Svetoga Petra u Šumi nisu mogli svi doći, te je bilo 15-tak dječaka i njihov trener Dario Lukšić, Gospodin Neven Spahija pogledao je i ohrabrio mlade „žute tiće“ da nastave s treniranjem košarke. Navedeni igrači koji pored Istarske lige, igraju i ligu Primorsko-goranske županije te ligu sa klubovima iz susjedne Slovenije, sredinom travnja odlaze na turnir u Belišće, a zatim koncem travnja na tradicionalni turnir u San Giovanni di Valdrano kraj Firenze.

Ex izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, bivši je trener Cibone, Krke, Avtodor Saratov, BC Lietuws Rytas, Maccabi, Tau Baskonia, Valencia Basket Club te Fenerbahce Ulker, a spominjao se i kao potencijalni trener reprezentacije Kine. Pored brojnih domaćih trofeja s tim ekipama bio je sa Krkom viceprvak u Eurocupu, a s Valencia Basket Cubom osvojio je Eurocup. Svima je još u sjećanju prvenstvo Europe u Beogradu i nesretni minimalni četvrtfinalni poraz od zlatnih Španjolaca koji je spriječio Hrvate od većih dometa.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa