Delegacija Subotice posjetila Poreč

0
Cilj posjete je uspostava kontakta i osnova za izgradnju zajedničke suradnje između Subotice i Poreča
Cilj posjete je uspostava kontakta i osnova za izgradnju zajedničke suradnje između Subotice i Poreča

Grad Poreč, 21. ožujka, posjetila je delegacija Grada Subotice na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Blaškom Stantićem. Cilj posjete je uspostava kontakta i osnova za izgradnju zajedničke suradnje između Subotice i Poreča, koja će se temeljiti na zajedničkim interesima i rješavanju zajedničkih problema na obostranu korist.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić u samom je uvodu, delegaciju iz Subotice upoznao sa povijesti grada, poručivši da je Poreč 10% hrvatskog turizma te kako su turizam, poljoprivreda i poduzetništvo najvažnije grane. Na raspolaganju smo za svaki vid suradnje jer kao gradovi imamo mnogo dodirnih točaka od multietičnosti, ekologije, turizma, kulturalnosti, kazao je gradonačelnik.

Riječ je potom dobio zamjenik gradonačelnika Subotice Blaško Stantić koji je govorio o Subotici kroz povijest te kako ih je ponukala ideja za suradnjom koja je proistekla iz potrebe i želje da se moderne zapadne tehnologije i trendovi u razvoju prehrambene industrije, a posebno turizma približe subotičkoj regiji. Ivan Budinčević zadužen za turizam Grada Subotice rekao je kako grad ima velike ambicije za razvoj turizma i kako je kod njih  najviše razvijen kongresni turizam. Također je izrazio mišljenje kako potencijale suradnje između dva grada vidi upravo u turizmu, kulturi, poljoprivredi i ruralnom razvoju što je potvrdio i Nenad Velenik, direktor TZ-a Poreč poručivši kako bi voljeli da se suradnja intenzivira.

Sa strane Grada Poreča prisutna je bila i zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš koja je zapravo bila i prvi kontakt sa Gradom Suboticom. Rekla je da bi osim navedenih oblika suradnje jako dobro bilo surađivati i na području obrazovanja i školstva s čime su se svi složili.

Na prijemu se predstavila i Ildiko Zedi, ravnateljica Biznis inkubatora Subotica kazavši da inkubator potiče poduzeća da opstanu na tržištu.

Između ostalog, predstavljeno je i ekološko vozilo na solarnu energiju za pokretnu prodaju sladoleda kojeg je prezentirao Robert Grabarević iz tvrtke Solarice d.o.o. rekavši kako ovo vozilo zadovoljava sve sanitarno ekološke uvjete te kako im je želja probiti se i na hrvatsko tržište. Na kraju prijema zaključci su da će gradovi surađivati u oblastima turizma, kulture, poljoprivrede i ruralnog razvoja, zaštite okoliša, obrazovanju i školstvu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa