Premijer napao Grubišića, a ne smetaju mu mirovine Kajina i Antešića

0
 Damir Kajin je početkom ovog saziva aktivirao saborsku mirovinu
Damir Kajin je početkom ovog saziva aktivirao saborsku mirovinu

Premijer Zoran Milanović u Saboru je prozvao HDSSB-ovca Boru Grubišića zbog uzimanja saborske mirovine, a sam u svojoj stranci i među koalicijskim partnerima ima ljude koji su učinili isto, piđe Večernji list.

"Već vidim da su se javili za repliku oni koje to najviše svrbi, koji su u Europski parlament poslali ljude koji su ovdje uzeli saborsku mirovinu", rekao je Milanović silazeći sa saborske govornice u utorak, u trenutku kad se za repliku javljao Grubišićev stranački kolega Dinko Burić.

Pitanje moralnosti

Bila je to jedna od blažih opaski u višesatnom svađanju sa zastupnicima, ali je upala u oko jer je Milanović prozvao oporbu za nešto što tolerira u svojoj stranci, npr. kod zamjenika ministra prometa Zdenka Antešića.

Taj je SDP-ov dužnosnik u kolovozu 2011. na jedan dan otišao u saborsku mirovinu, a Milanoviću nije smetalo kad je Večernji list otkrio tu činjenicu pa je Antešićevu ostavku odbio. Milanovićev SDP također za istarskog župana podržava Damira Kajina koji je početkom ovog saziva aktivirao saborsku mirovinu, dan nakon što su mediji pisali o njegovim kolegama koji su napravili isto, a među njima i o Bori Grubišiću. Iako u njihovim postupcima nema ništa nezakonito, postavlja se pitanje moralnosti, kao što se u premijerovu napadu na Grubišića može postaviti pitanje dvostrukih mjerila.

Difamiranje izbora

"Njemačka poslovica kaže: 'Ako tko sjedi u staklenoj kući, ne treba bacati kamenje', a premijer sjedi u staklenoj kući, ali to ne vidi. On misli da su oni koji nisu u HDZ-u imuni na korupciju", komentirao je za Večernji list politički analitičar Žarko Puhovski.

Zaprepašćujuće je, navodi Puhovski, da si Milanović pripisuje kriterij ne političkog, nego moralnog autoriteta, a to ne bi bilo primjereno ni za kardinala Bozanića. Najvećim skandalom u Milanovićevu sukobu s oporbom u Saboru Puhovski smatra napad na laburista Nikolu Vuljanića kojem je rekao da su izbori nevažni i da je riječ samo o novcu. "Riječ je o difamiranju izbora za Europski parlament, za koje je prije govorio da su važni i zato ih je odvajao od lokalnih izbora", rekao je Puhovski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa