Nevjerojatna priča sa sjevera istre

Iz Belgije došli u Nuglu kraj Buzeta kupiti rabljeni Yugo!

3
Mario Nemarnik s kupcima iz Belgije (foto: privatni album Z. Majcan)
Mario Nemarnik s kupcima iz Belgije (foto: privatni album Z. Majcan)

Mario Nemarnik (82) teška se srca rastao od svog ljubimca - 32 godina starog, ali očuvanog i garažiranog Yuga Koral. I u tome ne bi bilo ništa čudno da kupci nisu došli čak sa sjevera Europe i onda se, što je danas pravi pothvat, u svom novom starom ljubimcu Jugiću odvezli natrag kući. Naime, automobil je kupio Portugalac, ljubitelj old timera koji živi u Bruxellesu, sa suprugom Rumunjkom, a svemu tome smo indirektno kumovali i mi, budući da je prodaja auta bila oglašena i na Istarskom oglasniku, a o čemu smo pisali ovdje.

Nakon što je par iz Belgije došao preuzeti auto u Nuglu kraj Buzeta, prethodno odsjevši u Labinu, prodavatelju i njegovoj kćeri Zdenki Majcan zadovoljan se javio i bivši istarski župan i sadašnji eurozastupnik Valter Flego. Bio je oduševljen što se buzetski Yugo preselio u Bruxelles te je kazao da će ga možda posjetiti.

"Prodaja je bila oglašena na internetu, ali bez velikog uspjeha. Par ljudi se raspitivalo i došlo pogledati, ali nisu bili zainteresirani. Neki su rekli da 'nije za niš', neki su se čak i zezali. Tako su prošla tri mjeseca, onda je kćerka obnovila oglas, da bi se nakon nekog vremena javio neki čovjek iz Bruxellesa. Malo je govorio engleski, malo španjolski. Rekao sam da ga ne razumijem, i uputio na kćerku. Onda je kćerki poslao poruku da je zainteresiran za taj auto i pitao kako bi ga mogao preuzeti", ispričao nam je Nemarnik.

"I stvarno, prošli tjedan u utorak ga je preuzeo, nakon što sam mu malo spustio cijenu. Dao sam mu i četiri nove gume, koje je montirao u Labinu, gdje je bio smješten, a tamo je i zamijenio termostat. U Buzetu na tehničkom je napravljen prijepis, nakon čega je krenuo polako u Bruxelles, vozeći moj bivši Yugo. Javio se najprije iz Slovenije, s Bledskog jezera, a onda iz Austrije. Na kraju se s njim slikao i u Bruxellesu", ispričao nam je Mario Nemarnik kojemu je istovremeno i drago i žao što se rastao od svog auta. "Čuvao sam ga kao oči u glavi. Zadnje četiri godine ga nisam vozio, nego samo povremeno palio", kazao nam je.

 

O ovom neobičnom i simpatičnom događaju na društvenim je mrežama pisala i Zdenka.

"I tako su mjeseci prolazili i gle čuda, izađe članak u Istarskom, koji se oglas najviše puta pogledao u toj godini, i bio je to baš naš Yugo. Opet su mjeseci prolazili ali pravog kupca nigdje na vidiku. Bilo je onih koji su obećavali da će ga uzeti, sutra dolaze s ugovorom, ali na kraju nisu došli. Oglas je istekao. Kaže tata ajde ti opet postavi sve to da se prodaje i tako opet ja aktiviram sve", napisala je Zdenka na društvenim mrežama.

Nakon što joj se javio kupac iz Belgije Zdenka ga je isprva odbila, mislivši da je riječ o šali. "Ljubazno sam odgovorila da bi nama bilo komplicirano izvoziti auto u drugu državu, jer se nismo s time htjeli zamarati", napisala je. No, brzo se ispostavilo da je Portugalac doista ozbiljno mislio te se sada Yugo preselio u glavni grad Europske unije, a Flego je sad dobio malo domaćeg štiha na četiri kotača i u Bruxellesu. (Kristian Stepčić Reisman)

Fotografija Yuga iz oglasnika

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa