Ove godine svi kanfanarski studenti dobit će stipendije

0
Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar
Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar

Po završetku natječaja za dodjelu stipendija za obrazovanje u akademskoj godini 2021./2022., odlukom općinskog načelnika Sandra Jurmana ove će se godine studentske stipendije osigurati za sve kanfanarske redovne studente koji su se javili na natječaj i udovoljavaju kriterijima istoga.

Naime, umjesto predviđenih pet stipendija, zbog većeg broja prijava na ovogodišnji natječaj, a sa željom da se mlade dodatno potakne na visokoškolsko obrazovanje te im se i financijski pomogne u troškovima studiranja, općinski je načelnik donio odluku kojom se studentske stipendije dodjeljuju svim prijavljenim redovitim studentima, odnosno za njih devet.

 

Ovom odlukom kanfanarskim studentima osigurava se stipendija u visini od 700,00 kuna mjesečno. Dodijeljena je i jedna srednjoškolska stipendija iako srednjoškolskim učenicima Općina Kanfanar nastavlja pomagati u obrazovanju kroz razne druge mjere, poput osiguranja sredstva za besplatan prijevoz (u iznosu do podmirenja punog iznosa mjesečne karte u onom dijelu koji nije financiran od strane države), kao i sufinanciranja 1/3 mjesečnih troškova za smještaj u učeničkim domovima.

Općina Kanfanar za stipendiranje studenata i srednjoškolaca osiguravala je 180 tisuća kuna na godišnjoj razini, a slijedeće godine će iznos biti i viši zbog većeg broja odobrenih stipendija. Isto tako Općina osigurava i 150 tisuća kuna za prijevoz i opskbrnine srednjoškolaca, što ukupna izdvajanja za potpore u obrazovanju čini itekako značajnima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa