pionir istarskog poduzetništva

Preminuo osnivač Etradexa Vladimir Miro Smoković

0
Vladimir Smoković na Rokovi, 16. kolovoza ove godine
Vladimir Smoković na Rokovi, 16. kolovoza ove godine

Preminuo je Vladimir Smoković, mnogima poznatiji kao Miro Smoković. Bio je jedan od najuspješnijih istarskih, ali i hrvatskih poduzetnika. Njegova tvrtka Etradex, uvijek sa sjedištem u njegovim Benazićima na Pićanštini, pozicionirala se među jedan posto najuspješnijih u Hrvatskoj, a po veličini među četiristo najvećih u Hrvatskoj i dvadeset u Istri.

Uvrstio se u pionire poduzetništva kad je 1977. godine osnovao ELBIS, obiteljsku tvrtku za elektro-bravarsku izradu. Glavna djelatnost bila im je proizvodnja elektro ormarića i nakon trinaest godina proširili su se na 1.300 četvornih metara poslovnog prostora i deset zaposlenih.

S demokratskim promjenama društvo širi poslovni spektar djelovanja i postaje društvo s ograničenom odgovornošću Etradex. Ulaganjem u posao distribucije goriva i lož ulja, motornih ulja, maziva i rezervnih dijelova za osobne automobile i teretna vozila te ulaganjem u distribuciju duhanskih prerađevina tvrtka je narasla na stotinjak zaposlenih.

Za doprinos razvoju gospodarstva općine Pićan Vladimiru Smokoviću je na ovogodišnju Rokovu, Dan Općine Pićan koji se obilježava 16. kolovoza, uručena zahvalnica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa