Katarina Nemet: 

Smanjimo neravnopravnost u poreznom sustavu!

0
Katarina Nemet
Katarina Nemet

U saborskoj raspravi 22. listopada zastupnica kluba IDS-a, Katarina Nemet, izrazila podršku inicijativi koja je i formalno pretočena u prijedlog dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Radi se o prijedlogu smanjenja porezne stope sa 25 posto na 5 posto na ženske higijenske potrepštine, uloške i tampone, a u prilog tome idu i brojke koji svjedoče o tome koliko si žena te osnovne higijenske potrepštine ne može priuštiti.

„Žena ne može i ne smije biti zakinuta i dodatno oporezovana samo zato što je žena i što ima potrebe koje joj je priroda dala i koje ne može birati. Dakle, ponovit ću kako apsolutno podržavam predloženo smanjenje PDV-a na predloženih 5 posto no mišljenja sam kako tu ne treba stati, kako to treba biti tek prvi, prolazni korak ka daljnjem solidariziranju društva s tim neizbježnim ženskim potrebama, korak ka omogućavanju da te elementarne potrepštine budu potpuno besplatne. Postoje već takvi pozitivni primjeri, kao što je na primjer postavljanje automata na kojima se besplatno mogu uzimati ženske higijenske potrepštine, pa zašto ih i mi ne bi slijedili?“, upitala je Nemet.

Nemet je naglasila kako treba izaći u susret mladim ženama, nekada još i djevojčicama, koje se još školuju, studiraju, nemaju izvore prihoda i kojima je to dodatni financijski teret. Zastupnica je potvrdila da će klub IDS-a podržati prijedlog Zakona pri čemu je apelirala na sve kolegice i kolege, neovisno o stranačkoj pripadnosti, o tome jesu li žene i muškarci, tražeći da prije svega budu solidarni, dobronamjerni i empatični ljudi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa