kamp u buzetu

Stigli najbolji europski vozači. Neki auti koštaju 200 tisuća eura!

0

Buzet je dobio kamp! I to ne bilo kakav, off road kamp u centru grada! On se 15 godina održava i samo raste. Sredina listopada je odličan termin! Dolaze najbolji europski i svjetski vozači prkositi strašnim poligonima Cunjske vale podno Sovinjaka i Doline veprova nedaleko slovenske granice, piše Istragram s kojeg prenosimo članak u nastavku.

Posade, njih više od četrdeset, ističu da je to najteža europska “Off Road” utrka, ispit znanja ali i ispit izdržljivosti tehnike! Direktor natjecanja Gordan Krota odbio je primamljive ponude Gorskog Kotara ali i susjednog Motovuna i zadržao ju je u oktanskom gradu. Sve što je pitao novog gradonačelnika a da je njegova ovlast, Damir Kajin je izvršio, da Buzet 2021. godine ostane dobar domaćin utrka, u oktanskome gradu.

 

Došli su najbolji europski “off road” vozači, koji na poligonima izvode vratolomije i koji su uređeni tako da posjetitelji uživaju u predstavi. Došli su iz Italije, Austrije, Mađarske, Francuske, Njemačke, Belgije, Nizozemske i izvaneuropski Englezi…

Vrijednost vozila je iznimna. Od 70.000 do vrtoglavih 200.000 eura pa je “buzetski kamp”, Mašimova škuja, u centru grada vrlo frekventan, što natjecateljima, što posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske ali i Slovenije, posebno najmlađim Buzećanima, možda budućim vozačima, nasljednicima legendi Đanija Šverka, Žarka Baumana, Branka Bašića, Dubravka Bošnjakovića, Silvana Vivode, Vilijama Prodana… Đanijeva djeca su svugdje oko nas, i dok ih bude, Buzet će ostati grad oktana… piše Istragram. (Foto: Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa