Ristoski i Temimu priznanje za izniman sportski rezultat

0
Filip Zoričić, Mikela Ristorski, Danial Temim, Mate Mezulić
Filip Zoričić, Mikela Ristorski, Danial Temim, Mate Mezulić

„Mikela je naš ponos. Pulska sportašica koja je pronijela ime Pule, Istre i Hrvatske u svijetu. Doprinos je to još jednom velikom postignuću hrvatskog sporta, atletike i discipline skok u dalj, ali isto tako, ne manje važno, Mikela svojim postignućem pronosi  ključnu poruku - da se uz veliki trud, odricanje i predanost može uspjeti. I ovom prilikom od srca čestitam Mikeli i treneru Danialu na izuzetnom rezultatu, koji zasigurno nije posljednji. Pula je grad sportskih velikana i to trebamo osvijestiti i istaknuti.“, kazao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić na današnjem prijemu izvanserijske sportašice Mikele Ristorski u pratnji trenera Daniala Temima i predsjednika Atelstskog kluba Medulin Mate Mezulića.

Uz priznanja Mikeli i treneru, brončanoj paraolimpijki dodijeljena je novčana nagrada od ukupno 20 tisuća kuna, a Danialu Temimu 15 tisuća kuna. Zaslužna sportašica i trener izrazili su zahvalu na podršci koju imaju od Grada Pule i poticaju za daljnji ustrajan napredak. Inače, gradonačelnik Filip Zoričić sa zamjenicima je još 5. rujna 2021. godine, dva dana nakon što je Mikela izborila broncu, prigodno dočekao paraolimpijku i trenera u Areni.

Podsjetimo, Mikela je u Tokiju osvojila brončanu medalju u disciplini skok u dalj. Jedna je od najboljih paraatletičarki u zadnjem desetljeću i prva hrvatska sportašica koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu.

Njen trener Danial Temim s dugim 30-godišnjim stažom, već 12 godina trenira proslavljenu paraolimpijku i upravo je uz njegovo stručno vodstvo Mikela osvojila zlato i bronce na trima Paraolimpijskim igrama. Temim je pravi primjer kako uspješan trener utječe na sportaše i sportašice, motivira ih i potiče na predanost sportu. Svojim dugogodišnjim, nesebičnim radom dokazuje javnosti kako su sportaši s invaliditetom ravnopravni sportašima bez invaliditeta, te kako sport pomaže da osobe s invaliditetom postanu aktivni članovi društva.

„Sport je uvijek bio dio Pule, dio njegovog identiteta i došlo je vrijeme da ga primjereno prezentiramo jer, nažalost, i dan danas brojne vrhunske pulske sportaše mnogi ne pamte ili ne znaju.“, istaknuo je Zoričić i dodao da se intenzivno kreće u obnovu sportske infrastrukture kako bi se osiguralo mladim sportašima da treniraju u boljim uvjetima no što ih imaju danas, da se još više zainteresiraju za sport, te uz pravo vođenje iskažu sve svoje potencijale. 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA