Marko Križman kandidat IDS-a za načelnika Žminja

15.03.2013 - 11:05
U Puli predstavljeni IDS-ovi kandidati za načelnika i donačelnika Žminja
U Puli predstavljeni IDS-ovi kandidati za načelnika i donačelnika Žminja

„Marko Križman kandidat je IDS-a za načelnika Općine Žminj, a kandidat za donačelnika Alen Damijanić“, izjavio je predsjednik općinske podružnice IDS-a Žminj Kristijan Benčić, 15. ožujka, na konferenciji za novinare u Puli.

"Križman i Damijanić su mladi ljudi koji znaju svoj posao i koji će Žminju vratiti stari sjaj", poručio je Benčić i nadodao: "Naši kandidati će, vjerujemo uz većinsku podršku mještana Općine Žminj, donijeti toliko potreban preokret i promjenu iz današnje nezavidne situacije u kojoj se Općina nalazi".

"Nakon što je na vlasti četiri godine bio HDZ i četiri SDP, Općina Žminj se danas nalazi na najnižim grana u proteklih trideset godina", kazao je glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon. Marko Križman novo je lice na političkoj sceni, međutim, dobro poznat i prepoznatljiv u lokalnoj i široj sredini. Alen Damijanić ima dva mandata u općinskom vijeću i članstvo u poglavarstvu Općine Žminj iz vremena kada je Općina služila kao pozitivni primjer drugima.

"Sadašnje vodstvo Općine Žminj je, uvažavajući svih, potpuno nedoraslo situaciji. Općina u sadašnjem mandatu tone sve dublje u financijski dug koji višestruko premašuje iznos duga sa početka mandata", naglasio je Alen Damijanić.

Kandidat za načelnika Marko Križman se osvrnuo na najveći problem u Općini, a to je dugovanje Žminja d.o.o. prema izvoditeljima radova i poreznoj upravi. U svome mandatu najavio je formiranje jedinstvenog upravnog odjela, kao jednog od preduvjeta učinkovitosti.

"Naglasak stavljamo na projekte kao što su oživljavanje i komunalno opremanje industrijske zone kao jedne od točaka našeg opredjeljenja pomoći gospodarstvu; sanaciju pročistača i dovršetka kanalizacijske mreže naselja Žminj;  donošenje izmjena i dopuna PPU Općine Žminj i drugih planova nižeg reda; dovršetak projektiranja i početak gradnje školsko-sportske dvorane Žminj; dogradnja vrtića i OŠ; revitalizacija agro udruge, pomoć poljoprivrednicima i  razvoj agroturizma", istaknuo je kandidat za načelnika.

Također, vodit će se posebna briga o predškolskom odgoju, školstvu, kulturi, sportu, svim udrugama na području Općine i crkvenom zajednicom. "Uvažavat ću dobronamjerne i korisne primjedbe svih sugrađana koje su svakako dobrodošle", zaključio je Križman.
Marko Križman
Marko Križman

Tweet

Posljednje novosti