Tri članice BPW Pula ušle u Standing Committee

0
Edita Dolfini, Tiziana Paris i Alida Perkov
Edita Dolfini, Tiziana Paris i Alida Perkov

Tri članice BPW Pula ušle su u Standing Committee BPW International Postati dio stalnog odbora BPW International  znači biti u samom središtu osnaživanja žena, potičući ekonomsku neovisnost žena u cijelom svijetu. Znanje i profesionalni razvoj osim što osnažuju žene, poučavaju nas o jednakosti, uključenosti i različitosti.

U Standing Committee (Stalni odbor) BPW International po različitim granama biraju se u trogodišnjem mandatnom razdoblju osobe koje svojim iskustvom i stručnošću doprinose realizaciji strateških ciljeva Udruge poslovnih žena i poduzetnica BPW. Veliko priznanje za BPW Pula je imenovanje triju članica udruge u međunarodna tijela.

 

Edita Dolfini imenovana je članicom Stalnog odbora BPW International za razvoj, obuku i zapošljavanje (Standing Committee Development, Training and Employment), pod predsjedanjem Francesce Burack, USA. Diplomirala je ekonomiju i turizam u Švicarskoj i magistrirala u Velikoj Britaniji inovacijski menadžment i poduzetništvo.

Svoju karijeru ostvaruje u velikim međunarodnim korporacijama, od toga ističe se kao voditelj komunikacije za 12 inovacijskih centara na teritoriju Europe, Bliskog Istoka i Rusije, vođenje inovacijskog centra u Londonu gdje je radila na projektima poticanja suradnje između velikih korporacija, akademije i start-upova. Ujedno je predavala društveno umrežavanje za poduzetnike na Londonskom fakultetu, prezentirala na konferencijama i aktivno surađivala sa poduzetničkim hubovima u Velikoj Britaniji kao konzultant. Ističe sudjelovanje u projektima "Utjecaji  društvenog kapitala na poduzetništvo i održivo osnaživanje zajednice" kao i "Očuvanje kulturne baštine kroz poduzetništvo" koji su prezentirani na međunarodnim konferencijama.   

Njezina konzultantska aktivnost i dalje se razvija na međunarodnom nivou, na projektima komunikacije, inovacije i poticanje poduzetništva. Edita govori 5 jezika i aktivna je članica lokalnog BPW odbora za digitalizaciju, kojim usmjerava članice u porast digitalne pismenosti. 

Tiziana Paris imenovana je članicom Stalnog odbora BPW International za Ujedinjene Nacije (Standing Committee United Nations) pod predsjedanjem Chularat Israngkool Na Ayutthaya, iz Tajlanda.

Diplomirala je na Pravnom Fakultetu u Udinama (Italija) na temu "Uloga Regija u strukturi i u politici Europske Unije" nagrađenom od strane Regije Friuli Venezia Giulia kao najbolji diplomski rad akademske godine. Licencirani je medijator, i aktivna članica međunarodne BPW Udruge te članica Radne Skupine Istarske županije za ujednačavanje terminologije na talijanskom jeziku. U svojem odvjetničkom uredu pruža pravne usluge i na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku, surađuje sa Generalnim konzulatom u Rijeci u pravnom zastupanju talijanskih državljana u RH  te se kontinuirano profesionalno usavršava sudjelovanjem na raznim seminarima i kongresima u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu.

Kao predavačica sudjeluje na konferencijama od kojih  izdvajamo: „European Union and Legal Reform“ organizirano od CCSDD (“Center for Constitutional Studies and Democratic Development”), konferenciju Women in Adria u listopadu ove godine na temu „Internacionalizacija poslovanja“. Kao odvjetnica surađuje s udrugom Start-Up radi poticanja poduzetništva među mladima, kao i s međunarodnom Udrugom Odvjetnika WILL (Worldwide independent Lawyers League). Svojim znanjem i profesionalnim iskustvom potiče umrežavanje, edukaciju i usavršavanje posebno žena, što je i cilj njezinog doprinosa u Stalnom odboru UN.

Alida Perkov imenovana je članicom Stalnog odbora BPW International za poduzetništvo, trgovinu i tehnologiju (Standing Committee Business, Trade & Technology) pod predsjedanjem Paz Martin Lozano, iz Španjolske.

Alida Perkov kao diplomirana ekonomistica predavala je u srednjoj školi u Puli, kasnije postaje savjetnica u regionalnoj turističkoj korporaciji SOUR Istra Jadran, a zatim vlasnica i menedžerica tvornice obuće Aagency sa 144 zaposlenih u Puli. Karijeru nastavlja u HGK ŽK Pula kao viša stručna suradnica za međunarodne poslove, promociju i strana ulaganja u Istarsku županiju. Nakon interdisciplinarnog doktorata znanosti svoju poslovnu karijeru završava kao predavačica ekonomskih predmeta na Specijalističkom studiju Politehnike u Puli. Autorica je i suautorica 4 monografije te tridesetak znanstvenih radova na temu regionalnog gospodarstva.

Bila je hrvatska predstavnica za žensko poduzetništvo u Ujedinjenim narodima, UNECE u Ženevi od 2001. do 2004. Bila je vijećnica i predsjednica Odbora za gospodarstvo i turizam u Županijskoj skupštini Istarske županije od 2009- 2012. U aktivnostima civilnoga društva osnivačica je i predsjednica BPW-a Prvog hrvatskog kluba Pula od 2001. godine, zatim predsjednica poduzetničke mreže žena Podunavlja BPW Danube Net od 2009. do 2016. godine.

Osnivačica i predsjednica mreže poduzetnica Jadransko Jonske regije BPW-a AdrionNet od 2017. godine. Organizatorica je dvadesetak međunarodnih stručnih gospodarskih foruma i međunarodnih znanstvenih konferencija.  Iskustvom u javnom, realnom, znanstvenom i civilnom sektoru, cijeli radni vijek vezana je uz poduzetništvo te smatra da će dati svoj doprinos u Stalnom odboru za poduzetništvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa