MARIN LEROTIĆ o uvođenju eura:

'Hrvatski građani i poduzetnici brutalno oporezovani'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik IDS-a, Marin Lerotić 29. rujna govorio je o aktualnoj temi, odnosno uvođenju eura kao službene valute za 2023. godinu. Naveo je da je to zasigurno strateški ekonomski i politički interes koji će Hrvatsku dodatno pozicionirati unutar europske obitelji. Spomenuo je i da će se ulaskom Hrvatske u Schengen zaokružiti proces europske integracije gdje Hrvatska postaje ravnopravna za stolom sa zemljama članicama eurogrupe i Schengenskog prostora.

-Neće više biti valutnog rizika prilikom uzimanja kredita koji su naši građani nažalost jako dobro upoznali sa kreditima u švicarskim francima. Hrvatska će postati privlačnija stranim investitorima, podići kreditni rejting države i dovesti do smanjenja kamata na kredite građana, a ulaskom u eurozonu hrvatski izvoznici će postati konkurentniji, govori Lerotić.

 

Zastupnik je podsjetio da nas strah ne smije blokirati u donošenju strateških odluka i da ukoliko dođe do određenih poskupljenja da to neće biti zbog eura kao takvog, već zbog toga što će netko pokušati zaraditi ekstra profit pod izlikom uvođenja eura i povisiti cijene. Budući da već sada do poskupljenja dolazi svakodnevno, a imamo kunsku valutu, smatra kako paralelno isticanje cijena u eurima i kunama treba biti pod posebnim povećalom javnosti kako bi se jasno detektiralo.

-Euro je nužan korak u daljnjem razvoju, ali ne i dovoljan. Ono što je Hrvatskoj potrebno, sada i dok je kunska valuta te sutra kada dođe euro, je rast životnog standarda kroz rast plaća i mirovina, a to je moguće jedino uz veći gospodarski rast i porezna rasterećenja. Hrvatski građani i poduzetnici su brutalno oporezovani.

Tu Vlada mora pokazati da ima plan i viziju kako ostvariti ekonomski napredak i prosperitet, zaključio je Lerotić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NA STROJEVIMA

Do: 31.08.2021.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA