ISTARSKE DELICIJE IZ KONOBE na VALDEBEKu

Konoba Kod Zvaneta: Kuhamo onako kako bi kuhali za obitelj

0
Ekipa konobe Kod Zvaneta: s lijeva na desno Liliana Bisić, Cmiljka Lovrenović, Jadranka Todorović, Anica Milošević, Mande Lovrinović, Marija Krizman i Gordana Krizman
Ekipa konobe Kod Zvaneta: s lijeva na desno Liliana Bisić, Cmiljka Lovrenović, Jadranka Todorović, Anica Milošević, Mande Lovrinović, Marija Krizman i Gordana Krizman

Prije nekog vremena imao sam neki poslić u Puli i htio sam na brzinu pojesti nešto cjenovno prihvatljivo, tradicionalno, na žlicu. Prijatelji iz Pule preporučili su mi konobu „Kod Zvaneta“ na Valdebeku, i mogu reći da nisu pogriješili. Jota je bila izvrsna, kao i istarske kobasice. I gdje ćeš bolji povod za mali intervju s osobom koja stoji iza sve te čarolije – Marijom Krizman.

* Vaš suprug Zvane, po kojem se zove konoba, proizvodi poljoprivredne proizvode na selu u središnjoj Istri, a Vi ih pripremate na Valdebeku. Kako i kada je počeo Vaš poslovni pothvat i da tako kažem – podjela poslova?
- Da, suprug se bavi poljoprivredom, određenim povrtnim kulturama, na obiteljskom imanju na selu. Do podjele poslova došlo je spontano, kako to u obitelji obično biva. Konoba je s radom započela 1995. godine.

* Koje uspomene iz djetinjstva nosite vezano uz tradicionalnu istarsku kuhinju? Kako to primjenjujete u poslovanju?
- U našoj je kući uvijek bilo gostiju i posebna se pažnja posvećivala izradi domaće tjestenine, fuži, njoki, ravioli, pljukanci. Jela se pripremaju onako kako se bi se kuhalo za obitelj i prijatelje.

* Kakvi gosti najčešće dolaze kod Vas? Turisti, domaći, grupe?
- Najčešće dolaze domaći, povremeno grupe a po ljetni bude i turista.

* Jeste li osobno od onih koji vole jela 'na žlicu' ili preferirate roštilj?
- Osobno definitivno preferiram jela na žlicu. Smatram da su jela na žlicu, poput raznih vrsta maneštri, zdrava jela koja trebaju biti zastupljena u prehrani i zato su takva jela uvelike zastupljena u našoj dnevnoj ponudi.

 

* Koji Vam je događaj iz prakse ostao u sjećanju po dobrom ili lošem?
- Posebno je zadovoljstvo kada se gosti vraćaju, dolaze nam obitelji koje su kod nas proslavile vjenčanje, pa krštenja, prve pričesti i krizme djece. S tim se gostima stvori svojevrsni prijateljski odnos. Lijepo je popratiti sve te važne obiteljske trenutke. 

* Što radite u slobodno vrijeme? Imate li neke hobije?
- Volim provoditi vrijeme na svježem zraku pa njegujem cvijeće i šećem s psima, a osim toga posebno me opušta rješavanje križaljki i osmosmjerki. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa